Sjätte raka bortaförlusten för Mora
Publicerad: 2017-10-14
shl
Mora IK trivs definitivt inte på bortaplan. Mot Djurgården kom lagets sjätte raka bortaförlust. Ett effektivt hemmalag kunde vinna med hela 6-0.

I Mora var Mattias Lassen tillbaka på backsidan. En annan Mattias, Pettersson, fick förtroendet att vakta kassen i sin andra SHL-match för säsongen. Och på läktarna fanns närmare 400 Morasupporters bänkade.

Dalalaget startade upp matchen på ett bra sätt. Betydligt bättre än vad fallet var i matchen mot Örebro i torsdags.

Mora vaskade också fram några halvchanser inledningsvis och hade också ett bra power-play-spel, när Jonathan Davidsson satt utvisad. Ett skott från Viktor Amnér var nära att leta sig in.

• Det är små marginaler, pucken hade kunnat gå in, säger Viktor till Cmore, när han får se sin chans repriseras på tv.

Men efter 7.25 åkte Moras David Kase ut för en olycklig interference och på den utvisningen kunde Andreas Engqvist skicka in 1-0 till Djurgården bakom en skymd Mattias Pettersson.

Blott Djurgårdens andra pp-mål den här säsongen.

-Vi kom ut hårt, gjorde det bra, och var förberedda på att det skulle gå fort på Hovet. Det var synd att Djurgården skulle få sitt pp-mål, säger Viktor Amnér till Cmore.

Efter ledningsmålet tog Djurgården ett grepp om händelserna på banan. Mora fick mest ägna sig åt att försvara sig, men lyckades i alla fall under slutminuterna att lyfta upp spelet.

Sammantaget var arbetsinsatsen på högre nivåer än senast.

-Första 7-8 minuterna var bra från vår sida, men sedan drog vi på oss två utvisningar som gjorde att vi tappade vårt momentum, säger Moratränaren Mattias Karlin.

Mora fick en tuff mellanperiod.

Laget skapade några riktigt bra målchanser men fick inte in pucken. I stället var det hemmalaget som visade upp en bra effektivitet.

-Det är svårt att göra mål i den här ligan. Men vi måste börja vrida på skallen också för vi blev hårt straffade, säger lagkapten Emil Bejmo till Cmore.

Djurgården fick också några psykologiskt viktiga mål i den andra perioden.

När Mora låg på för en reducering, och både Matt Bailey och Andrew Rowe hade bra chanser, då kunde Morabekantingen Henrik Eriksson styra in 2-0.

I mitten på perioden åkte hemmalaget på en utvisning, efter att ha varit sex man på isen. Mora svarade för ett bra power play,men pucken ville inte in.

Istället kunde hemmalaget göra 3-0 när backen Alexander Falk fyllde på i anfallszon och gjorde sitt första SHL-mål på 141 matcher…

Mora fick sedan chansen att komma in i matchen igen när en annan Morabekanting, Linus Johansson blev utvisad, men istället för en reducering kunde i stället Lucas Vejdemo skicka in 4-0 efter att ha stulit pucken av Morabacken Viktor Amnér.

-Utdelningen var riktigt bra från vår sida i den andra perioden, den gick inte att klaga på, för jag tycker inte att vi spelade så bra, säger Djurgårdstränaren Robert Olsson till Cmore.

Den sista perioden inleddes med att Djurgårdens Andreas Engqvist , tämligen omarkerad, kunde panga in 5-0 efter bara 57 sekunder. Ridå för Mora, som sedan kom att uppträda ganska energilöst under resten av matchen.

Ett Djurgården, med stor effektivitet och bra tålamod, kunde till slut ta en enkel och komfortabel seger mot nykomlingen, som har en hel del att fundera på inför torsdagens hemmamatch mot Frölunda.

-Vi hade det jobbigt långa stunder under matchen, och släppte till lätta grejer åt fel håll, säger Moratränaren Mattias Karlin till Cmore efter matchen.

I Mora saknades backen Daniel Grillfors i den sista perioden. Orsak oklar i skrivande stund.

-Han klev av. Vi letar efter nya spelare och måste få in någon ganska snart. Det håller inte att gå kort på backsidan, säger Mattias Karlin avslutningsvis.