Mora IK förstärker laget med NHL-meriterad back

16 oktober 2017 14:00
SHL

Klubben har idag gjort klart med den kanadensiska backen Brandon Gormley som närmast ansluter från AHL-laget Binghamton Senators.


Fortsatt skadeläge på backsidan har tvingat klubben att agera och förstärka backbesättningen. I lördags blev Marcus Fagerudd från Djurgården klar. Idag förstärker man laget med ytterligare en spelare i form av 25-åriga Brandon Gormley.

Brandon har under hela sin karriär spelat hockey i Nordamerika och har representerat både klubbar i NHL och AHL. Totalt har han noterats för 58 NHL-matcher för Arizona Coyotes och Colorado Avalanche. Han har dessutom 248 matcher i AHL på sin meritlista.

-Det är en spelare som gick i 1:a rundan och som nr 13 i NHL-draften 2010. Han är en pucksäker back med bra fart under skridskorna. Tränarna för Kanadas landslag har givit honom rådet att söka sig till Europa för att spela på stor rink då han är aktuell för OS. Han spelade Spengler Cup förra året för team Canada och de gillade verkligen vad de såg av honom. Han kommer bli ett riktigt bra tillskott till vårt lag i jakten på vinster denna säsong, kommentarer sportansvarig Anders Sundby.

Värvningen är en del av Spelarstödet.

> Läs mer om projektet och hur du hjälper till här