Ineffektivt när Mora föll i hemmapremiären
Publicerad: 2021-09-29
HockeyAllsvenskan
Drygt 2 700 personer hade letat sig till Smidjegrav Arena denna kväll. Tyvärr uteblev hockeyfesten helt och hållet där man trots 35-24 i skott fick se sig besegrade med 1-5 mot AIK.

Den första perioden var spelmässigt en jämn historia där Mora var det lag som kändes något hetare inledningsvis. Tyvärr drabbades man dock av en utvisning efter dryga sju minuters spel vilket gjorde att intensiteten bedarrade samtidigt som gästerna kunde utnyttja sitt läge och göra 0-1. Hemmalaget fortsatte härefter att pressa på för ett mål men trots flera öppna lägen lyckades man inte peta in någon puck. AIK var desto effektivare och kunde efter 13:57 återigen utnyttja ett powerplay fram till 0-2. Ett resultat som stod sig perioden ut.

I den andra perioden gick tempot ner och det var betydligt mindre ytor att spela på. Mora hade det mesta av spelet men var fortsatt ineffektiva samtidigt som man var allt för givmilda bakåt. AIK gjorde nämligen både 0-3 och 0-4 efter försvarsmisstag.

Mora fick i den tredje perioden till slut in en reducering till 1-4 efter 10:36 när Johan Persson styrde in ett skott framför mål. Där fick man också lite energi och var flera gånger om nära ytterligare reducering. Men det slutade istället med att AIK kunde göra 1-5 på ett friläge några minuter på slutet.

Ett stort tack till alla som kom på till Smidjegrav ikväll. Vi tar nya tag på lördag när Södertälje gästar kl. 18:00.