Två poäng för J18 efter stor dramatik
Publicerad: 2022-12-08
J18
Daladerbyt mellan Leksand och Mora blev en jämn och målsnål historia med en stor nypa dramatik.

J18 fick annars en jobbig start i bortamötet mot Leksand med ett insläppt mål efter åtta minuters spel. Trots flera bra chanser till kvittering höll sig resultatet långt in i tredje perioden. Med drygt två minuter kvar såg uppförsbacken än brantare ut sedan man åkt på en utvisning. Då kontrade Anthon Nilsson-Andrén in kvitteringen till 1-1 i numerärt underläge med 1:39 kvar att spela och en poäng var räddad! I detta skede hade Västerås tagit tre poäng mot Karlskoga vilket betydde att Mora var tvungna att vinna i förlängningen eller på straffar för att ha allt i egna händer inför sista omgången. Det lyckades man också med. Med 59 sekunder kvar av förlängningen avgjorde Luiz Liljeblad.

Segern innebär att Mora just nu innehar den sista platsen till SM-slutspelet tack vare bättre målskillnad jämfört med Västerås. Mora har +21 och Västerås har +17.

I den sista omgången på söndag möter Mora Borlänge på bortaplan medan Västerås spelar hemma mot Grums. Snacka om dramatik in i det sista!