Mora IK stärker upp målvaktssidan

12 november 2018 11:00
SHL

Klubben har under säsongens gång haft en del skadebekymmer på målvaktssidan och väljer nu att stärka upp den delen av truppen inför fortsättningen. Idag har vi nämligen gjort klart med den finska målvakten Janne Juvonen.


24-åriga Janne har tillhört Liiga-laget Pelicans sedan junioråldern och fick redan som 17-åring göra sina första matcher i A-laget. Han draftades 2013 av NHL-laget Nashville Predators. De fyra senaste säsongerna har han varit Pelicans uttalade förstamålvakt och har totalt 176 matcher i den finska höstaligan på sitt CV. Dessutom har han ett antal juniorlandslagsmatcher på sin meritlista. Den här säsongen har han startat upp i österrikiska laget HC Innsbruck där han spelat 10 matcher.

-Även om Christian är på väg tillbaka från sin skada och Isak har gjort det riktigt bra när han spelat så känner vi att vi vill ha en ännu större trygghet och bredd på målvaktssidan. Därför väljer vi att plocka in ytterligare en målvakt i Janne. Det är en målvakt som vi har bra koll på och som vi sett spela under flera säsonger i den finska ligan, kommenterar sportchef Anders Forsberg.

Janne kommer att ansluta till Mora redan under eftermiddagen/kvällen och kontraktet gäller för resten av säsongen.