Blek insats av Mora gav ny förlust på bortaplan
Publicerad: 2018-12-19
SHL
Laget stod dessvärre för en mycket blek insats i bortamötet med Luleå under onsdagskvällen och förlorade med klara 5-2. Hemmalaget vann dessutom skotten med hela 42-11.

Ja det började redan i den första perioden. Hemmalaget dikterade villkoren fullständigt mot ett bortalag som inte alls såg ut att ha vaknat till efter landslagsuppehållet. Man blev allt för ofta stillastående och blev tack vare detta fast långa stunder i egen zon. Luleå radade upp chanser och hade det inte varit för en riktigt bra Janne Juvonen i Moramålet kunde matchen varit helt avgjord redan efter 20 minuter. Mora lyckades endast få iväg ett enda skott på mål och det kom efter dryga 16 minuters spel. Luleå i sin tur avlossade hela 15 skott.

-Vi kommer ut sömnigt. Vi måste vara mer rädda om pucken istället för att bara chippa ut den. Det gäller att vi steppar upp i den andra och tredje perioden, konstaterade en besviken Viktor Amnér till C More efter den första perioden.

Någon uppstäppning blev det dock inte. Mora hade förvisso någon halvchans precis i inledningen men efter att Niki Petti åkt på en utvisning efter tre minuter såg spelet ut som i den första perioden igen. Luleå dominerade totalt mot ett Mora som inte åkte skridskor, slarvade i passningsspelet samt tappade markeringarna flertalet gånger. Den enda ljusglimten i den andra perioden var Janne Juvonen som spelade riktigt bra mellan stolparna. Han fick dock dålig hjälp av sina utespelare och till sist kom 2-0 sedan en hemmaspelare styrt in pucken. Det blev senare inte bättre när Marek Daloga i frustration knuffat till en linjedomare. Marek fick matchstraff och hemmalaget fick fem minuters powerplay. Det tog bara 25 sekunder i den spelformen innan 3-0 satt bakom Moramålvakten. Skotten vann man också med hela 13-4.

-Det är inte mycket som är bra. Vi måste börja bakifrån och bygga upp och få in puckar mot mål. Vi skickar puckar i tomma intet och sätter varandra i skiten, sa Mathias Bromé efter den andra perioden.

Just Mathias Bromé ordnade också den så viktiga reduceringen efter 4:43 när han skickade upp pucken i krysset från nära håll. Detta efter ett riktigt bra och långt anfall från Moras sida. Laget fick dock ingen energi alls av målet utan slarvade på nytt i egen zon bara sekunder senare vilket ledde fram till att hemmalaget i ett friläge kunde sätta 4-1. Mora lyckades visserligen reducera till 4-2 med dryga tre minuter kvar när Nils Carnbäck skickade in sitt första mål, men närmare än så kom man inte. Man gjorde ett försök med utplockad målvakt på slutet men det hela slutade med att hemmalaget satte 5-2.

Nu är det bara att glömma den här insatsen och plocka fram revanschlusten till fredagens match hemma mot Djurgården.