Seger efter två mål av Ytfeldt
Publicerad: 2022-12-21
Mora IK:s Damer får gå på julledighet efter en skön bortaseger mot Sandviken-Brynäs med 2-3.

Den första perioden såg ut att bli mållös. Men Alva Bodins ville annat. Tre och en halv minut före första paus satte hon första målet för MIK efter assist från Tilde Sundnäs Grillfors.

Men det skulle komma mer direkt efter andra periodens start. Två och en halv minut in i perioden slog Tillie Ytfeldt till och ökade på MIK:s ledning..

Hemmalaget lyckades sedan reducera tre minuter senare, men Mora-laget hade siktet inställt på seger denna afton.

1-3 kom i mitten av perioden och åter var det Tillie Ytfäldt som hittade rätt.

Lagets veteran, Caroline Berglund åkte på en tvåminutare efter en tripping och då passade Sandviken-Bryns på att närma sig i målprotokollet.

I tredje perioden lyckades Mora Ik hålla undan, trots två utvisningar. Det var spännande men Tim Flemberg i MIK-målet lyckades hålla stängt hela perioden och Moras Damer vann matchen med 3 mål mot 2.

Vi säger stor grattis till en skön seger.