Utvisningarna fällde Mora i Karlskoga
Publicerad: 2019-10-12
HockeyAllsvenskan
Det blev förlust i lördagens bortamatch mot Karlskoga med 4-1 där flera onödiga utvisningar och ett svagt boxplayspel från bortalaget fällde det stora avgörandet.

Den första perioden var som helhet en ganska jämn historia där båda lagen hade en hel del chanser. Det skulle dock krävas en utvisning för att målnollan skulle spräckas. Tyvärr var det Mora som fick utvisningen och hemmalaget behövde bara sekunder på sig att skicka in 1-0. Mora kom dock tillbaka omgående när Matias Nörstebö stod för en fin prestation och lyckades få med sig ett powerplay. Då passade Johan Persson på att kvittera till 1-1 efter ett fint förarbete av Daniel Ljunggren och Emil Bejmo. Trots detta så var det ändå hemmalaget som kunde gå in i paus i ledning efter att Mora varit alldeles för nonchalanta i egen zon och mer eller mindre bjudit på 2-1 målet 20 sekunder från slutet.

Den andra perioden var inte riktigt lika underhållande som den första där det slarvades en del från båda hållen. Mora var det lag som hade det mesta av spelet inledningsvis men lyckades inte komma till de där riktigt vassa lägena. Istället var det hemmalaget som kunde utöka sin ledning när man på nytt fick möjligheten i powerplay. En slarvig rensning från Moraspelare gjorde att Karlskoga kunde ställa upp och till slut få in en puck bakom en skymd Isak Wallin. Även Mora hade chanser i den andra perioden men hade inte marginalerna på sin sida. Bland annat hade Viktor Amnér ett klockrent skott i ribban.

Med två mål upp var det nog många som förväntade sig att Mora skulle komma ut hårt och jaga kvittering. Den jakten kom av sig ganska omgående efter två raka Morautvisningar. Boxplayspelet som dessutom varit svagt tidigare under kvällen blev dessvärre heller inte bättre den här gången. Fyra spelare tittade på puck och glömde helt bort en framrusande hemmaspelare vid bortre stolpen och 4-1 till hemmalaget var ett faktum. Där och då var också matchen avgjord för närmare än några halvchanser kom inte Mora.