Mora leder kvartsfinalserien med 1-0 i matcher
Publicerad: 2021-03-22
Mora IK
Mora vann den första matchen i kvartsfinalspelet mot Björklöven efter att ha vänt 1-3 till seger 4-3 efter förlängning. Kristoffer Gunnarsson blev den stora matchhjälten för Mora som skickade in segermålet efter 1:24 in på förlängningen.

Den första perioden var en spelmässigt jämn historia där båda lagen hade en del möjligheter att ta ledningen i matchen. Första chansen hade Moras Simon Johansson som fick ett friläge men tyvärr fick han inte till avslutet. I stället var det lite olyckligt hemmalaget som kunde göra matchens första mål i en spelvändning lite senare. Det skulle också bli 2-0 innan signalen för paus ljöd där pucken studsade fel bakom mål och ut till en fristående hemmaspelare. Ett tungt mål att få emot sig då endast 12 sekunder återstod. Perioden avslutades med att en Björklövenspelare visades ut.

-Vi gör mycket bra saker och har flera bra lägen att få till nått mål. Vi ska fortsätta på samma sätt. Det är några misstag som gör att vi får några mål emot oss men det är sånt som händer. Jag tycker vi ser bra ut. Vi får gå ut och hänga dit en direkt i andra, sa Johan Hedberg till C More inför den andra perioden.

Och det var precis det Mora gjorde. Klockan stod på 1:12 när Lukas Wernblom hittade rätt med ett distinkt handledsskott. Hemmalaget svarade efter 8:01 genom att göra 3-1 när en Björklövenspelare fick stå helt omarkerad framför mål och vispa in pucken i mål. Mora svarade dock dryga minuten senare när Simon Johansson transporterade pucken från blå linjen fram till mål utan att någon lyckades stoppa honom. Och det var inte slut där. Efter drygt 15 minuters spel fick Mora ett två mot ett läge där Daniel Ljnggren valde att gå på eget avslut. Det gjorde han helt rätt i för pucken satt högt upp i målvaktens vänstra kryss.

I den tredje perioden blev spelet tätare och tätare ju längre tiden gick och inget av lagen ville göra några misstag. Mora hade i inledningen flera chanser i spel fem mot fyra men fick inte alls powerplayspelet att fungera i den tredje perioden. Det blev inga mål i den tredje perioden även om Mora kanske hade den bästa möjligheten när Alexander Lundqvist träffade ribban.

-Vi gör en bra match. De är farliga i omställningarna så det gäller att vi inte tappar puck i mittzonen. Vi ska inte sluta åka skridsko och få fast dem i egen zon, var en av målskyttarna, Daniel Ljunggrens, kommentar efter den tredje perioden.

Matchen gick till en nervkittlande förlängning som dock inte blev speciellt långvarig. Klockan hann nämligen bara ticka upp till dryga minuten när Kristoffer Gunnarsson skickade en puck mot mål som glädjande nog gick i nät! Mora avgjorde och har därmed fått en bra start på den här matchserien som man leder med 1-0.