Tappad ledning i tredje perioden och förlust
Publicerad: 2020-10-23
HockeyAllsvenskan
Mora blev utan poäng på bortaplan för första gången den här säsongen sedan man tappat en 1-0 ledning till förlust med 3-1 i den tredje perioden borta mot Västervik.

Den första perioden såg ut ungefär som de tidigare matcherna mot Västervik. Mora var det mest konstruktiva laget och hade det mesta av puckinnehavet medan hemmalaget var täta i egen zon och satsade på kontringar. Just de olika spelstilarna neutraliserade varandra i mångt och mycket vilket gjorde att det var ganska chansfattigt under matchens första 20 minuter. Oscar Eklind fick den mest öppna chansen när han ”halvfri” med målvakten dessvärre inte fick till avslutet. Västervik hade 3 minuter i powerplay och Mora 1 minut men inget av lagen lyckades spräcka målnollan.

I den andra perioden öppnade spelet upp sig och det svängde fram och tillbaka. Inget av lagen lyckades till en början skapa några längre anfall utan det handlade mestadels om kontringshockey. Till sist kom också matchens första mål och det var Mora som gjorde det. Eklind hittade med in riktigt fin passning in till Johan Persson framför mål som bara hade att lägga in pucken i öppen målbur. Hemmalaget hade sedan minuterna efter målet ett visst tryck mot mål men den pressen avtog mer och mer. Istället var det Mora som tog över spelet och man fick till riktigt långa anfall. Flera gånger om var man också nära på ytterligare utdelning men man fick tyvärr inte in pucken i nät.

Den tredje periodens inledning var till en början jämn men när Johan Persson råkade få en klubba högt upp på en Västervikspelare fick hemmalaget spela fem mot fyra. Tyvärr fick man också ett turligt mål i spel fem mot fyra och det var plötsligt likaläge. En olycka kommer sällan ensam och bara minuter senare gjorde också hemmalaget 2-1 efter slarvigt spel i egen zon.
Mora chansade på slutet med utplockad målvakt men det slutade istället med att hemmalaget gjorde 3-1.

Chans till revansch finns redan imorgon eftermiddag när vi möter Kristianstad på bortaplan.