Tung start på slutspelet för J18
Publicerad: 2023-03-16
J18
Slutspelsveckan i Smidjegrav inleddes på ett mindre önskvärt sätt när Växjö Lakers var på besök för den första matchen i J18:s sextondelsfinalserie. Efter en blek insats från Mora så skrevs slutresultatet till 0-4 i match nummer ett av serien som spelas i formatet "bäst av tre".

Det blev knappast någon lysande start på tillställningen ur ett MIK-perspektiv när dräll i mittzonen ledde till att Ville Svensson kunde driva med puck in i offensiv zon relativt ohotat och sedan snärta in 0-1 till bortalaget.

Offensivt var inte den första perioden något lysande heller för Moras del, med bland annat ett powerplay som lämnade mer att önska av. Skottstatistiken talade också sitt tydliga språk, Växjö med sexton skott medans Mora bara lyckades få iväg fem stycken. Kortfattat så fanns det förbättringspotential både offensivt och defensivt.

Sedan tog det bara två minuter av den andra perioden innan Växjö hade utökat ledningen till 2-0 genom Malte Lantz-Rosdahl efter kamp runt målet.

Det fortsatte därefter att vara svårt för Mora att skapa några längre anfall och Växjö vann alltför ofta tillbaka pucken snabbt och vände sedan på spelet. Tillslut ökades bortalagets ledning på ännu en gång efter en av dessa vändningar, där Elis Rix avslutade den med att skjuta in 0-3 pucken, en ställning som stod sig under de resterande sex minuterna av period nummer två.

Tredje perioden blev mer som en transportsträcka där Mora visserligen skapade enstaka chanser och visade en del glöd stundtals men ingen utdelning kom och därmed inte heller någon vändning resultatmässigt. I slutminuterna plockade MIK Stridbeck i hopp om lite eget nätrassel men istället så stängde Lakers butiken med 0-4 i öppen kasse, det blev också slutresultatet.

Nu väntar en roadtrip ner till Småland i helgen där man måste vinna lördagens match för att tvinga fram ett tredje och avgörande möte som då eventuellt spelas på söndag, annars är säsongen över för J18.