Mora föll mot ett effektivt Björklöven
Publicerad: 2020-09-19
SCA-cupen
Mora gjorde återigen en bra insats och var minst lika bra som Björklöven spelmässigt. Dock mötte man en motståndare som var rejält effektiva när chanserna dök upp.

Det var en förstaperiod som innehöll betydligt mer intensitet än gårdagens match mot MODO. Men precis som i den matchen duggade utvisningarna tätt och halva perioden spelades i powerplay eller boxplay. Mora fick tre chanser i spel fem mot fyra och kunde i sitt andra försök få utdelning. Lukas Wernblom hittade då in till en fristående Oscar Eklind framför mål som iskallt skickade in 1-0 för Mora. Spelet i boxplay har varit bra den här turneringen och under Björklövens två försök i powerplay i den första perioden hade man inga som helst problem att freda sig.

Starten på den andra perioden var riktigt bra från Moras sida där man med en intensiv skridskoåkning och hög forechecking satte rejäl press på Björklöven. Man fick också utdelning när Daniel Ljunggren distinkt skickade in 2-0 efter en fin passning av Nils Thomasson. Och bara minuter senare kom också 3-0 sedan Ljunggren stått för matchens passning och hittat Oskar Stål-Lyrenäs vid bortre stolpen som läckert sprätt upp pucken i nättaket fram till 3-0. Men i samband med det sista målet drog man tyvärr ner något på tempot vilket bjöd in Björklöven i matchen igen. Tre snabba mål gjorde att det plötsligt, och inte helt rättvist, var likaläge inför den tredje perioden.

Tyvärr inledes just den tredje perioden på sämsta sett där man slarvade lite i egen zon och Björklöven kunde ta ledningen med 4-3. Här kändes det som energin gick ur laget något även om man skapade en hel del lägen. Det blev dock inga fler mål denna kväll utan Björklöven kunde istället avgöra matchen med 5-3 med fem minuter kvar av matchen.

Nu återstår bara två träningsmatcher. Båda mot BIK Karlskoga i Lysekil nästa helg.