Mora värvar forwardsduo från IK Pantern
Publicerad: 2019-05-13
Lagbygget
Klubben har idag gjort klart med två nyförvärv inför kommande säsong. Från IK Pantern hämtar man in den unga forwardsduon Oscar Eklind och Filip Lennström.

Båda Oscar och Filip har ett gemensamt förflutet i Malmö Redhawks organisation där båda spelade som juniorer. Båda två har också under de senaste två säsongerna tillhört IK Pantern.

-Det är två unga spelare med stor utvecklingspotential. Oscar är en stor tvåvägscenter som är väldigt stark med pucken och Filip skulle jag beskriva som en snabb och hårt jobbande forward som alltid tävlar, säger Peter Iversen om de två nytillskotten.

-Mora kom och gav mig ett väldigt bra förslag. Jag har varit här uppe nu och sett stan och klubben och allt känns jättebra. Mora är en gammal och anrik klubb som har varit uppe i SHL, och som vill vara där, så jag vill ta det steget också, säger Oscar om sitt val att välja Mora IK.

-Det känns superroligt tycker jag. Klubben verkar hur bra som helst och jag ser fram emot att representera Mora kommande säsong. Jag hade en bra dialog med Peter och detta kändes helt rätt, säger Filip när han får frågan om varför han valde Mora.

Båda spelarnas kontrakt gäller över säsongen 2019/2020.

Kenny Åström