Jakobs inför matchen: -Vi måste tävla om det där ute
Publicerad: 2019-11-11
HockeyAllsvenskan
Att det gått tungt resultatmässigt den senaste tiden har knappast undgått någon. Nu siktar laget på en omstart när man ikväll ställs mot Kristianstad på bortaplan.

Tre raka förluster och bara en enda trepoängare på de nio senaste matcherna. Det är facit för A-laget där huvudproblemet har varit målskyttet. Under de inledande 17 matcherna snittar man blott 1,76 mål framåt / match. Och även om man släpper in förhållandevis lite mål bakåt, är det tufft att vinna matcher med den statistiken. Förhoppningen är givetvis att de senaste nytillskotten Dustin Gazley och Brant Harris ska ge en rejäl boost i anfallsspelet vad det lider. De båda finns dock inte på isen ikväll när man ställs mot Kristianstad och därmed är det upp till befintliga spelare att hitta ett vägvinnande spel.

-Jag vill se att det vi tränat på och pratat om under uppehållet har gått in hos spelarna. Sedan måste vi verkligen tävla om det där ute. Det är vissa matcher på slutet som vi tappat lite av just det så just tävlingsinstinkten är något vi vill ha, konstaterar Jeff Jakobs.

Uppehållet inleddes med några dagars ledighet för spelarna för att rensa huvudena och tänka på något annat. Man har sedan tränat på bra och även korrigerat en del taktiska saker när det gäller offensiven.

-Vi har gjort lite av en omstart i vissa delar av spelet och det rör framförallt spelet med puck. Rent taktikmässigt så har vi inte gjort så mycket förändringar utan vi har jobbat med tydlighet på individnivå, berättar Jeff. Måndagens motståndare Kristianstad har öppnat serien på ett bra sätt och ligger just nu på en sjunde plats i tabellen och Jeff har stor respekt för sina motståndare.

-Det är ett skridskostarkt lag som också spelar fysiskt. Det gäller verkligen att vi är redo och som jag sa innan, att vi tävlar om det.

Laguppställningen släpper vi i vanlig ordning två timmar innan matchstart på vår Facebook-sida. Där uppdaterar vi också med resultat och målskyttar under matchens gång.

Kenny Åström