Mora tog tre poäng i Uppsala
Publicerad: 2023-11-26
Laget studsade tillbaka efter fredagens förlust mot Östersund genom att besegra Almtuna på bortaplan med 6-0.

Den första perioden bjöd inte på något högre underhållningsvärde. Mora hade dock det mesta av spelet och var det lag som skapade mest. Närmast var Måns Carlsson som i powerplay hade en puck inne men efter en lång videogranskning dömdes målet bort p.g.a. spark. Även Johan Persson hade en ypperlig chans men skottet räddades av hemmalaget målvakt.

Johan skulle dock få sin revansch i den andra perioden när han från nära håll skickade in 1-0 för Mora efter en tilltrasslad situation. Den andra perioden var ganska svängig och lagen byttes om att spela anfallshockey. Det skulle bli ytterligare ett mål innan perioden var över och det betydde 2-0 när Björkman var sist på pucken.

I den tredje perioden kunde Mora avgöra matchen definitivt när man genom två snabba mål inom loppet av 15 sekunder kunde gå fram till en 4-0 ledning. Första målet prickades in av Alexander Suzdalev och det andra mål genom Gustav Willman Borvik. Och det var inte slut på målkalaset där. Alexander Suzdalev ökade på till 5-0 när han fri prickade in pucken mellan benen på hemmalagets målvakt. Gustav Willman Borvik kunde sedan fastställa slutresultatet till 6-0. Nästa match är på onsdag när vi tar emot AIK i Smidjegrav kl. 19:00

Kenny Åström