Mora vinner dragkampen om stortalangen
Publicerad: 2024-05-02
Klubben kan idag berätta att man gjort klart med ett av förra säsongens stora utropstecken i Hockeysverige. Från Falun ansluter 17-åriga Charlie Forslund.

-Det man har hört om föreningen och utvecklingsmiljön så var det ett ganska enkelt val att välja Mora tycker jag. Det är här jag vill utvecklas och fortsätta min karriär. Jag har höga förväntningar. Det ska bli kul att flytta hemifrån och få uppleva en helt ny miljö, säger han själv.

Ja Charlie har minst sagt fått blickarna till sig under säsongen som var. Från att ha spelat J18 och J20 hockey fick han chansen i A-laget och HockeyEttan och den chansen tog han verkligen. På 19 matcher stod han för lika många poäng och var match efter match en av lagets bästa spelare trots sin ålder på bara 17 år. Charlie har varit en jagad spelare av en mängd klubbar men det är Mora IK som vinner kampen om honom.

-Det är en storväxt forward som tycker om att vara i det fysiska spelet och att ta pucken till mål. Vi gillar Charlies spel och utvecklingspotential. Han har haft en otrolig utveckling under förra säsongen med Falun. En spelare som under åren växt ut till en stor talang och vi har lagt en plan över två säsonger på hur han ska ta ytterligare kliv med oss. Fantastiskt roligt att Charlie valt att spela i Mora IK, säger sportchef Andreas Hägglund.

Charlie är först och främst värvad till J20-laget, men bli inte förvånade om vi redan kommande säsong kommer se honom i A-laget!

Kontraktet gäller över säsongen 2025/2026

Kenny Åström