Filip Björkman förlänger med Mora IK
Publicerad: 2024-01-31
Den 20-åriga forwarden Filip Björkman blir klubben trogen ytterligare två säsonger framåt. Under onsdagen skrev han på ett nytt kontrakt som gäller över säsongen 2025/2026.

Filip har haft en spikrak utvecklingskurva uppåt sedan han klev in i A-laget på riktigt säsongen 2021/2022. Även om han kanske har det defensiva arbetet som sitt signum har han den här säsongen även tagit för sig mer och mer offensivt. Fram till idag har han noterats för sex mål och två assist på sina 27 framträdanden i HockeyAllsvenskan.

-Det känns superkul att få vara kvar! Jag har ju bara spelat i Mora IK hela mitt liv så det känns jättebra att få vara här två år till. Det känns som jag tagit steg framåt varje säsong så det känns bra, säger Filip själv som också har en klar målsättning –Målet är att gå upp i SHL med Mora IK. Det är det man jobbar för varje dag.

-Fantastiskt roligt att Filip blir kvar här hos oss. En egen produkt som haft en fantastisk resa i Mora IK. Det är en spelare som bara blir bättre och bättre. Det känns jättekul att bygga vidare med två nya år, säger sportchef Andreas Hägglund.

Kenny Åström