Emil Aronsson förlänger med Mora IK
Publicerad: 2017-01-18

Mora IK och forwarden Emil Aronsson har kommit överrens om en fortsättning i klubben. Idag skrev han på ett nytt kontrakt som gäller t.o.m. säsongen 2018/2019.

TV: INTERVJU MED EMIL ARONSSON


"HAR UTVECKLATS JÄTTEMYCKET SENASTE ÅRET"
Emil är inne på sin andra säsong i Moratröjan och har verkligen haft en spikrak utvecklingskurva uppåt. Hittills har han stått för 23 poäng (8+15) på 36 matcher jämfört med ifjol då han noterades för 9 poäng på hela säsongen. Det är dock inte bara offensivt han utvecklats. Han är även en viktig spelare i defensiven.

- Det var ett enkelt beslut att stanna. Peter och Jeremy har gjort ett jättebra jobb med mig och jag har fått utvecklas här och jag känner att jag vill utvecklas ännu mer. Jag trivs i stan och trivs med allt runt hallen så det känns bra, säger Emil själv om sitt beslut att stanna.

- Vi är jätteglada över att få behålla Emil ytterligare två säsonger. Han har utvecklats jättemycket senaste året och har blivit en mycket viktig spelare för oss. Hans arbetsmoral och vilja att ta sig in i tuffa situationer gör honom effektiv. Han används i alla möjliga situationer och han tar ett stort ansvar både på och utanför isen för att vara så ung. Han kommer att ha en stor roll i Mora i framtiden, säger Moras tränare Jeremy Colliton.

Kenny Åström