Till alla Mora IK:s fans
Publicerad: 2021-11-04
Mora IK
Beslutet att låna ut Daniel Ljunggren till Leksands IF fattade jag med ett enda syfte, att jag bedömde att det skulle gynna Mora IK och Daniel. Däremot har jag underskattat vad ett beslut som detta väcker för känslor hos flera av våra viktigaste personer – ni, våra fantastiska supportrar.

Under mina 20 år i Nordamerika så är det vanligt med att man lånar spelare av varandra, vilket ofta inte påverkar supportrarna i någon större utsträckning. Min erfarenhet är att det sett i ett större perspektiv kan gynna det egna laget, den enskilda spelaren och klubben över tid.

Med facit i hand så borde jag ha förstått hur detta skulle påverka en del av våra trogna supportrar, vilket jag är innerligt ledsen för. Jag ber er att inte hålla det här emot Daniel, han är en förträfflig kapten som leder med hjärta och engagemang för MIK varje dag.

Det var mitt beslut och det var jag som tyckte att Daniel skulle åka och spela de här två matcherna. Detta har varit lärorikt för mig och jag har stor förståelse för de reaktioner som beslutet har väckt.

Jag hoppas att vi kan lägga detta bakom oss och att mitt syfte med att låna ut Daniel, att göra Mora IK ännu bättre, kommer märkas under säsongen.

Johan Hedberg

Kenny Åström