Flera spännande namn klara för J20
Publicerad: 2024-05-17
Klubben fortsätter att fylla på J20-truppen med spännande och talangfulla spelare. Nu kan vi berätta att vi gjort klart med ytterligare fyra forwards, som alla dessutom kommer att få chansen att träna med A-laget.

Gränsen mellan A-lag och juniorhockeyn har tunnats ut allt mer i Mora IK senaste säsongerna. En mängd juniorer har fått chansen att klättra och många har verkligen tagit chansen. Hela konceptet kallas för femtefemman som bland annat går ut på att många spelare får chansen att träna och även spela med A-laget under säsongens gång. Detta har så klart också givit eko i hockeysverige och många spelare vill komma till Mora IK vilket är oerhört glädjande! Nu kan vi presentera ytterligare fyra spelare som är klara för J20 kommande säsong och som kommer att få chansen att träna och spela med A-laget.

FELIX JOHANSSON 
Har redan hunnit med fyra säsonger i Mora IK där han den gångna säsongen dundrade in 37 poäng på 47 matcher i J20. Han fick också chansen i A-laget där han gjort 12 framträdanden. 
- En talangfull forward som redan gjort matcher i hockeyallsvenskan under säsongen. En hårt arbetande  spelare med många fina egenskaper ute på isen, beskriver sportchef Andreas Hägglund.

MAI CRNKIC
En slovensk juniorlandslagsspelare som förra säsongen representerade Brynäs. Stod för 37 poäng på 36 matcher i J20-laget vilket innebar en andraplats i den interna poängligan. Har tidigare också representerat Almtuna på juniornivå.
- En offensivt och tekniskt skicklig center som har en fin uppsida över tid. Det ska bli väldigt spännande att se Mai i vår miljö, säger Andreas.

KALLE CARLSSON
Har de fyra senaste säsongerna spelat juniorhockey med Örebro. Förra säsongen dundrade han in hela 63 poäng på 50 matcher i J20 vilket gjorde att han var fjärde poängbästa spelare i hela serien. Har dessutom spelat landslagshockey i U17, U18 och U19 med Sverige.
- En spelskicklig center/forward som varit med i juniorlandslag i Sverige under flera års tid. Öste in poäng i J20 serien under säsongen som var. Han har ett bra spelsinne och är en bra passningsläggare. Kul att Kalle kommer till Mora för att fortsätta utvecklas, säger Andreas.

MELVIN PETTERSSON
Även Melvin har de senaste säsongerna spelat juniorhockey i Örebro och precis som Kalle är detta också en poängspelare. Stod förra säsongen för 34 poäng på 35 matcher i J20-laget.
- En tvåvägsforward med bra speluppfattning som jobbar hårt över hela isen. En jobbig spelare att möta som är duktig i det fysiska spelet. Han är dessutom tekniskt skicklig och en solid passningsspelare, säger Andreas.

Kenny Åström