Mora IK gör klart med ny back
Publicerad: 2023-05-31
Mora IK
Klubben kan idag presentera ytterligare ett nyförvärv inför kommande säsong. Från Tingsryd ansluter den 23-åriga backen Joseph Berger.

Joseph har Frölunda som moderklubb och spelade i föreningen under större delen av sin juniortid. Undantaget var en säsong 2015/2016 då han faktiskt spelade i Mora IK:s J18-lag. Som senior har han bland annat tillhört Hanhals och KRIF i HockeyEttan samt Södertälje och nu senast Tingsryd i HockeyAllsvenskan. Den gångna säsongen noterades han för 17 poäng (3+14) på 37 matcher.

-Jag vet att Mora är en trevlig plats att bo på eftersom jag tillbringade mitt första år på hockeygymnasiet där. Jag vet också att Mora IK är en proffsigt skött klubb som vill ta steget upp i SHL och i en sådan miljö tror jag att jag kan utvecklas ännu mer som spelare. Jag tror vi kan gå väldigt långt kommande säsong och förhoppningsvis ta klivet upp, säger Joseph själv om sitt val att skriva på för Mora IK.

-Det här är en tvåvägsback med bra skridskoåkning och som är duktig i det fysiska spelet och som vi ser stor potential i. Vi är väldigt nöjda över att Joseph valt att skriva på för oss, säger Andreas Hägglund.

Ytterligare spelare ska in i truppen innan lagbygget är helt klart. En spetsback och en spetsforward ska förhoppningsvis värvas med hjälp av Spelarstödet. Har du ännu inte gått med? Klicka här för att läsa mer om Spelarstödet eller Swisha valfri summa till 123 505 1560.

Kenny Åström