Emil Zetterquist klar för Mora IK
Publicerad: 2023-11-27
Mora IK har hittat en ersättare till Andreas Ljunggren och det i form av den 25-åriga målvakten Emil Zetterquist som närmast ansluter från Västervik.

Emil är född och uppväxt i Stockholm och har Huddinge som moderklubb. Där spelade han fram till säsongen 2016/2017 då han bytte till AIK:s J20-lag. De senaste fem säsongerna har han spelat i den amerikanska collegeligan NCAA med laget St. Lawrence University innan han flyttade hem till Sverige och spel med Västervik inför den här säsongen. Totalt har han stått sju matcher för Smålandsklubben den här säsongen och nu går alltså karriären vidare i Mora IK.

 -Emil är en storväxt målvakt som är positionsstark och med bra rörelsemönster. Det är en målvakt som vi följt under en tid och tror att han kommer bli ett bra komplement till Ignatjew, säger sportchef Andreas Hägglund.

-Jag är väldigt glad över att vara här och jag har bara hört bra saker om klubben. Jag hoppas vi kan fortsätta med en bra säsong. Laget har gjort det väldigt bra och jag hoppas vi kan fortsätta så, säger Emil själv.

Kenny Åström