Hermodsson: -Planen är att återsamlas på fredag
Publicerad: 2020-11-16
Mora IK
Efter torsdagens besked att nio spelare testats positiva för Covid-19 har A-lagets verksamhet varit nedstängd. De sjuka spelarna har isolerats och veckans matcher mot AIK och MODO har skjutits upp. Vi fick en liten pratstund med klubbdirektör Peter Hermodsson som berättar om planen kommande vecka.

-Alla spelare som testades positivt förra veckan är isolerade. De spelare som hade ett negativt test lever som oss andra och följer Folhälsomyndighetens rekommendationer genom att hålla avstånd osv. De tränar på egen hand hemma den här veckan, berättar Peter.

Planen den kommande veckan är att återigen testa alla som hade ett negativt test i torsdags för att se så ingen mer blivit smittad. De som var negativa har dessutom fått ta ett antikroppstest för att se om någon möjligen kan ha varit smittad innan.

-Provsvaren kommer senare under veckan. Planen just nu är att återsamla alla friska spelare som visar upp ett negativt test och är symtomfria på fredag. Men vi lever lite dag för dag just nu och saker kan ändras snabbt, avslutar Peter.

Veckans uppskjutna matcher mot AIK och MODO har ännu inte fått nya speldatum. Nästa match är planerad till fredagens den 27 november när vi möter Västerås hemma i Smidjegrav Arena.

Kenny Åström