Supportern -du kan vinna och Mora IK vinner alltid!
2023-09-19
Svenska Spel Tur har nu lanserat ett digitalt lotteri som fått namnet Supportern. Hela idén är att vinstsumman som går till en enskild person matchas upp med att klubben får lika stor summa!

Det digitala lotteriet bidrar till nya och viktiga intäkter som långsiktigt stärker finansiering av idrotten. 27 föreningar i SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan erbjuder spelet i samband med ligapremiärerna och sedan på både hemma och bortamatcher.  

Mora IK:s hoppas och tror att Supportern kommer bil en välkommen ny intäkt.

 – För att svensk idrott ska fortsätta leverera fantastisk underhållning, utvecklas och vara konkurrenskraftig krävs en stark och hållbar finansiering. Därför är jag stolt att berätta att vi tillsammans med 27 ishockeyföreningar i SHL, SDHL och HockeyAllsvenskan lanserar det nya digitala lotteriet Supportern, säger Anna Romboli, Affärsområdeschef Svenska Spel Tur.

Varje klubb administrerar ”sitt” Supportern-spel och klubben kan utöver dragningar i samband med borta och hemmamatcher också ha digitala lotterier i samband med resor och andra evenemang genom samma plattform.

-För oss som klubb är det här en mycket välkommen nyhet. Det känns väldigt bra att både vi som klubb och våra supportrar är vinnare, säger Peter Masuhr, t.f. klubbdirektör i Mora IK.

Det nya spelet kan liknas med det klassiska 50/50-lotteriet men detta är alltså digitalt och spel sker via Svenska Spels app och ombud.

Klubben och vinnaren får samma andel, 38% vardera av den totala omsättningen. Resterande andel går till spelskatt samt en administrationskostnad till Svenska Spel för bland annat utveckling, förvaltning, drift, support och produktutveckling. Det finns inga kostnader för föreningarna att ansluta sig till Supportern eller att sätta upp spel.    

Läs mer om Supportern: www.svenskaspel.se/supportern

Maria Strand