Svenska Spel

Fonder

FONDER

Gösta Johanssons Stipendiefond
Denna stiftelse, vars benämning är Gösta Johanssons Stipendiefond, har tillkommit med anledning av att Mora Ishockeyklubb velat hugfästa minnet av Gösta Johansson, som avled den 6 oktober 1968 och som utförde stora insatser för Mora Ishockeyklubb. Avkastningen av dessa medel, som inbetalas till stipendiefonden, skall stå under förvaltningav en styrelse vars säte är i Mora.

Stiftelsens ändamål är att stimulera ledare, spelare och funktionärer som inom Mora IK:s ungdomsverksamhet utfört betydelsefulla insatser inom eller utanför spelplanen och lämna bidrag för att bereda dem tillfälle att utveckla sig inom ishockeysporten. Fondens bidrag från såväl privatpersoner som företag administreras av Mora IK.

Använd kontot 4103-331271-8 för ditt stöd. Kontakta gärna Mora IK:s kansli för bidrag och kondoleanser vid begravning. Telefon 0250-178 30

Mora IK:s ungdomsfond
Söndagen den 15 oktober 1995 avled Bengt Åkerblom efter de skador han ådrog sig i samband med en träningsmatch mellan Mora IK och Brynäs IF. I samband med denna tragiska händelse beslöt familjen Åkerblom och Mora IK tillsammans att bilda en fond för att stödja unga ishockeyspelare med ett årligt stipendium. I fondens stadgar beslutades också att fonden skulle avslutas efter 10 år vilket också har skett enligt fondens stadgar.

Mora IK:s styrelse har efter att ovanstående fond avslutats fått påstötningar från allmänheten och företag att det saknas en fond för att stödja ungdomsishockeyn inom Mora IK. Därför har Mora IK:s styrelse beslutat att bilda en fond för ovanstående ändamål som ger allmänheten och företag möjlighet att genom gåva och bidrag stödja ungdomsverksamheten.

Använd kontot: BG 836-9977 för ditt stöd.

Copyright © 2015-2017 Mora IK

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB