• Huvudsponsorer

Fredag Fre 27 Oktober Okt
Lördag Lör 28 Oktober Okt
Torsdag Tor 2 November Nov
Lördag Lör 4 November Nov
Tisdag Tis 14 November Nov
Torsdag Tor 16 November Nov
Lördag Lör 18 November Nov
Torsdag Tor 23 November Nov
Lördag Lör 25 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Söndag Sön 10 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Söndag Sön 28 Januari Jan

Mora jagar första bortasegern

11 oktober 2017 17:30
SHL

Inledningen av SHL innehåller många bortamatcher för Moras del. Nu väntar två stycken på rad mot formstarkt motstånd. Först mot Örebro torsdag kväll och sedan mot Djurgården på lördag eftermiddag.


Mora kommer stärkta till kvällens match genom en 5-3 seger i lördags hemma mot HV71. Starten var visserligen inte så bra med 0-2 på resultattavlan redan efter fem minuters spel. Desto starkare var lagmoralen när man både kom ikapp och vände matchen till seger.

-Efter timeouten tycker jag vi gör det bra och det är framförallt Robins femma som visar vägen där. Efter reduceringen till 1-2 tycker jag vi spelar riktigt bra, både offensivt och defensivt. Det var en skön seger och vi behövde den, konstaterar assisterande tränare Mikael Johansson.

Hemmaspelet har sett bra ut i samtliga matcher. Lite mer upp och ner har det varit när det gäller bortaspelet så här långt. Poängen i premiären mot Frölunda är lagets enda så här långt. Trots detta har man varit med i matcherna och haft bra utgångslägen inför tredje perioden i samtliga möten. Tyvärr har man blivit hårt straffade av utvisningar och prestationen har inte räckt ända fram till fler poäng så här långt.

-Vi har lite oss själva att skylla i några av matcherna där vi dragit på oss utvisningar som vi släppt in mål på. Det var en av sakerna vi tog upp inför förra matchen, att minska tiden i boxplay i kritiska lägen, och det tycker jag vi lyckades bra med, säger Mikael.

Kvällens motståndare Örebro får anses som ganska formstarka då man tagit tre raka segrar. Den senaste kom i måndags borta mot Malmö där man i förlängningen vann med 3-2. Det hela gör att Örebro placerar sig på sjunde plats i tabellen med elva inspelade poäng.

-Det är ett lag som kör på och jobbar hårt, vilket många av lagen i SHL gör. De har haft ett ganska intensivt spel när jag sett dem så det gäller att vi är på tårna och åker mycket skridskor.

-De har varit starka i inledningen av serien och släppt in lite mål. Det är en tuff bortamatch, säger Mikael som främst lyfter fram powerplay och boxplayspelet som en viktig nyckel i morgondagens match (läs idag).

-Spelet i powerplay har varit lite bättre på hemmaplan än på bortaplan. När man spelar borta vill man gärna utnyttja de chanserna. Sifforna i boxplay har inte varit så bra men samtidigt slår det hårt i statistiken när man släpper in mål i spel tre mot fem, som vi gjort flertalet gånger, men vi kan absolut bli bättre i boxplayspelet.

Läget i laget Jacob Nilsson är med stor sannolikhet tillbaka efter att ha missat de fem senaste matcherna. På frånvarolistan finns Joakim Lilliehöök (skadad) samt Michael Haga (avstängd).