• Huvudsponsorer

Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Sön 01 Okt  (1 match)
Tor 05 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Ons 25 Okt  (1 match)
Fre 27 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Lör 04 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)

Mora tog blytung seger i första finalmatchen

5 mars 2017 18:44

Mora leder med 1-0 i matcher i den HockeyAllsvenska finalen efter att ha besegrat Karlskoga på bortaplan med 3-1.


Mora fick en drömstart på den HockeyAllsvenska finalen borta mot Karlskoga. Redan efter 1:55 skickade Kevin Goumas in ledningspucken för bortalaget och på vilket sätt han gjorde det. Han fångade upp en puck i mittzonen och kom in i offensiv zon på vänsterkanten. Kevin satsade på ett stenhårt slagskott och pucken satt klockrent rakt upp i hemmamålvaktens plockhandskryss.
Mora fick så klart energi av den fina starten och hade också flera lägen till att öka på sin ledning efter att man stressat Karlskogabackarna till misstag. Tyvärr hade man inte riktigt marginalerna med sig i avsluten. Hemmalaget kom in i matchen mer och mer ju längre perioden gick och detta främst efter två Morautvisningar i ganska tät följd. Mora spelade riktigt bra i sitt boxplay där man skar av passningsalternativ och skottvägar på ett bra sätt men hemmallaget fick ändå lite momentum av situationerna och hade några halvbra chanser som Christian Engstrand fick rädda.

Mora var det bättre laget även under den andra perioden och radade stundtals upp fina chanser men var märkligt ineffektiva under den andra perioden. Man hade bland annat flera frilägen men gång på gång lyckades man missa de möjligheterna. Efter drygt tio minuter började matchen bli ganska sönderryckt av flera utvisningar där man nog kan ifrågasätta vissa av dem. Mora hade sina stunder i powerplay men fick trots bra tryck inte hål på hemmalagets målvakt. Och det gick som det ofta gör när det ena laget inte lyckas sätta sina chanser. Karlskoga lyckades utnyttja ett powerplay när Mora kom lite sent i ett byte. Christian Engstrand tvingades till en lång sidledsförflyttning och pucken satt tyvärr högt upp i nättaket. 1-1 var också resultatet efter den andra perioden trots att Mora vann skotten med hela 16-9.

Den tredje perioden var till en början riktigt jämn där det var Mora som såg lite hetare och stabilare ut även om Karlskoga också fick sina lägen. Bland annat hade man ett helt öppet läge i slottet som Engstrand gjorde en kanonräddning på med plockhandsken. Efter dryga sex minuter var det Moras tur att få spela powerplay men kom till en början knappt ens in i offensiv zon. När man till slut lyckades ställa upp kom också Moras ledningsmål och det var ännu en gång Kevin Goumas som hittade rätt. Med ett handledskott pricksköt han in pucken i det vänstra krysset bakom en skymd Engelage i hemmamålet. Karlskoga försökte komma till lägen för en kvittering men ett stabilt Moraförsvar såg till att hemmalaget inte kom till några större farligheter. Pressen avtog dessutom när hemmalaget drog på sig en utvisning då man hade för många spelare på plan på slutet. Nu chansade man ändå med en utplockad målvakt men då skickade Matt Bailey in 3-1 i öppen kasse.

En stark seger på bortaplan för Mora som nu har två hemmamatcher. Närmast på tisdag i Smidjegrav Arena. Se till att boka biljetter och stötta oss på plats.