Svenska Spel

Förra Moramålvakten går in med 1:-/ åskådare

Publicerad: 2017-02-16 21:38

Ännu en gammal Moraspelare har anslutit sig till Enkronasmatchen. Den här gången är det målvkten Lars Johansson som går in med 1:- / åskådare som kommer på matchen imorgon. 

Lars gör sin första säsong i nordamerika där han spelar för Chicago Blackhawks farmalag Rockford IceHogs i AHL. Totalt har han spelat 27 matcher hittills med en räddningsprocent på 90. 

Hur trivs du med din första säsong i USA?
- Jag trivs bra, vi har ett bra gäng och det är även många svenskar i laget vilket också är skönt för familjen. Tyvärr har det gått lite tungt personligen och för laget men det har börjat vända lite på slutet. 

Hur pass stor omställning har det varit att spela på en mindre rink jämfört med i Sverige?
- Det är klart det har varit en liten omställning som målvakt. Det är lite mer folk som skymmer framför målen och mer skott från alla möjliga vinklar så man får jobba lite mer och vara beredd hela tiden när pucken är i egen zon.

Vilket är ditt största minne från tiden i Mora IK?
- Som spelare är det nog när vi vann utematchen mot Leksand och avslutningen på den säsongen när vi tog oss till kvalserien via play-off. Vi var ett riktigt skönt gäng och det var en väldigt rolig säsong.

Hur mycket följer du hur det går för Mora den här säsongen?
- Jag följer det en hel del. Jag har kollat på några matcher via datorn och annars har jag kollat resultaten och tabellen efteråt. Det är kul och se att dom spelar så bra.

Du har valt att gå in med 1 kr / åskådare i Enkronasmatchen. Vad fick dig att göra detta?
- Jag har till stora delar av min hockeykarriär spelat i Mora och utvecklats där, och kände att det var ett bra tillfälle att ge något tillbaka.

Finns det något du skulle vilja hälsa till våra fans?
- Bara att fortsätta att stötta laget som ni gör så kan det bli en lång och rolig säsong. 

Vill du också bidra till Enkronasmatchen?
> Läs mer och anmäl dig här

 
Kenny Åström
 

Copyright © 2015-2017 Mora IK

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB