• Huvudsponsorer

Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Sön 01 Okt  (1 match)
Tor 05 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Ons 25 Okt  (1 match)
Fre 27 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Lör 04 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)

Nu börjar den HockeyAllsvenska finalen!

4 mars 2017 17:35

Efter en lång grundseriesäsong är vi nu framme vid avgörandet. Imorgon startar den HockeyAllsvenska finalen och Mora inleder den på bortaplan.


Mora avslutade HockeyAllsvenskans grundserie på imponerande 105 poäng vilket såklart betyder nytt klubbrekord för Mora IK i den här serien. Rekord är det också för antal segrar (31) och minst antal förluster (13). Trots att man gjort fina 162 mål under säsongen så lyckades man inte slå det gamla rekordet på 170 mål från säsongerna 2008/2009 och 2009/2010. Men rekord har istället satts i minst antal insläppta mål (117) och man har aldrig avslutat med en så bra målskillnad som nu (+45). Det har på många sätt varit en riktigt bra säsong så här långt men framöver är det nu helt nya förutsättningar.

Grundseriens sista match spelades som ni vet igår i och med bortamötet med Vita Hästen. Mora tog ledningen med 1-0 tidigt i den första perioden. Vita Hästen kvitterade innan Emil Bejmo med sitt andra mål återtog ledningen till Mora i början av den andra perioden. Vita Hästen kom tillbaka ännu en gång och kvitterade till 2-2 men två snabba Moramål i slutet av den andra perioden avgjorde matchen. Slutresultatet skrevs till slut till 6-3 till Moras fördel som efter två förluster fick komma tillbaka i vinnarspåret igen och därmed skaffa sig en bra känsla inför morgondagens match.

- Det var ingen perfekt match men jag tycker att vi gjorde en hel del bra saker. Det mest positiva är att vi är färdiga med de betydelselösa matcherna och nu är det dags för det roliga, konstaterar tränare Jeremy Colliton.

Laget har sovit kvar i Norrköping under natten och det kommer man också att göra kommande natt. – Vi har haft en träning idag och gjorde några sista förberedelser. Imorgon har vi en frivillig träning på is innan vi äter lunch och sätter oss på bussen till Karlskoga runt 11:30, berättar Jeremy.

Finalen spelas i bäst av fem matcher där Mora alltså inleder borta imorgon för att sedan ha två hemmamatcher tisdag och torsdag nästa vecka. En ev. fjärde match spelas borta den 11 mars och en ev. femte match spelas hemma 13 mars. Vinnaren i matchserien kommer att möta lag 14 i SHL i direkvalet medan förloraren får möte vinnaren i Slutspelsserien i bäst av tre matcher och på den vägen försöka nå SHL-kvalet och möte med lag 13 i SHL. Det är därmed upplagt för en riktig batalj mellan två jämna lag som ska möta varandra varannan dag.

- Vi måste spela med känslor men de måste samtidigt vara under kontroll. Momentum kommer att svänga under den här serien och nyckeln är att fortsätta spela på samma sätt oavsett vad som händer, säger Jeremy.

Karlskoga behöver ingen närmare presentation. Lagen har stött på varandra fyra gånger den här säsongen har samtliga matcher har varit riktigt jämna. Båda lagen har toppat många av seriens tabeller som ex. powerplay och boxplay-statistiken, målvaktsligan osv. Det är nu det ska avgöras vilket av de båda lagen som kniper platsen till SHL-kvalet.

- Det ska bli roligt att dra igång det här nu. Vi har sett fram emot morgondagen länge och nu är den snart här. Vi har en stor möjlighet att stjäla en match på deras hemmaplan och vi kommer att göra allt vi kan för det, avslutar Jeremy.

Vi uppmanar alla som kan, att vara på plats i Nobelhallen imorgon och heja fram oss. Stödet på bortaplan betyder väldigt mycket!