Mora IK har gjort klart med ny målvakt

Mora har gjort klart med en ny målvakt inför nästa säsong. Det handlar om en av Sveriges största målvaktstalanger, nämligen Marcus Högberg närmast från Linköping.

18-åriga Högberg gjorde tidigare den här säsongen a-lagsdebut i Linköping och står noterad för totalt tre elitseriematcher. Resten av säsongen har han spelat i J20 och har där en räddningsprocent på 91,7 vilket gjorde att han var näst bästa målvakt i hela ligan. Det är också mycket troligt att Marcus kommer bli uttalad förstamålvakt i kommande junior-VM.

Nu står det klart att han kommer tillbringa nästa säsong i Mora, något som tränare och sportchefen Patric Wener är mycket nöjd med.

- Det är ett riktigt framtidslöfte som vi får hit som spås en lysande karriär. Det är en målvakt som verkligen tycker om att tävla. Han har en riktigt bra storlek och spelar med ett lugn i alla situationer och det tycker jag vi behöver. Han har en modern målvaktsstil. Det var flera klubbar i HockeyAllsvenskan som ville ha honom så vi är givetvis nöjda med att vi vann dragkampen.

Mora kommer att låna Marcus av Linköping under hela säsongen.

Vi hälsar Marcus varmt välkommen till Mora!

SPELARSTATISTIK

Kommentarer