Mora gör klart med två kanadensare

Ikväll har vi nöjet att presentera ytterligare två nyförvärv inför säsongen 2013/2014. Det handlar om den stora och fysiska backen Jonathan Harty och den NHL-meriterade centern Jeremy Collinton.

25 åriga Jonathan Harty kommer närmast från spel i den franska ligan och laget Angers. Han spelade dessförinnan universitetshockey i Kanada och har tränats av Mark LeRose under flera säsonger.
Jonathan är en storväxt back (180 cm & 98 kg) som alltid försöker utnyttja sin tyngd ute på isen.
- Jag älskar att tacklas och min målsättning är att vinna varje närkamp där ute. Jag vill få motståndarspelarna att komma ihåg mig så att de måste tänka till några gånger innan de går in i närkamp med mig, säger Jonathan själv till moraik.se

- Jonathan är en välscoutad spelare eftersom Mark LeRose har haft honom när han var tränare i Nordamerika och han har även följt honom i Frankrike. Det är en spelare med stora ledaregenskaper och en fysisk back som kompletterar våra fyra spelande backar på ett bra sätt. Han har också en bra ålder och är fortfarande utvecklingsbar, säger Moras tränare Patric Wener

28-åriga Jeremy Colliton har många matcher på hög nivå på sin meritlista. Vad sägs om 57 NHL-matcher, 334 AHL-matcher och 46 Elitseriematcher. Han är en spelare som jobbar otroligt hårt i alla situationer, en mycket duktig tekare och har stora ledaregenskaper. Han fick stora delar av förra säsongen förstörd av en skada men spelade 15 matcher i slutspelet i Chinook HL där han noterades för 12 poäng.
- Jag ser fram mot att komma till Mora. Fansen kan förvänta sig att jag kommer jobba otroligt hårt för att skapa chanser för mig själv och för mina medspelare, säger Jeremy själv.

- Jeremy är tänkt som vår förstacenter. Han är en riktig ledargestalt, högerskytt och har en förmåga att vara på rätt plats vid rätt tillfälle. Det känns som han kommer bli en ledande spelare i vinter, inte minst i powerplay och boxplay.  Han jobbar stenhårt i varje byte, är farlig framåt men också bra bakåt. Jag ser honom som en komplett spelare säger Patric Wener.

Kommentarer