Mora breddar truppen med finsk spelare

Foto: kalpa-hockey.fi
Mora har idag gjort klart med den finska forwardstalangen Toni Kallela, närmast från finska topplaget KalPa.

Konkurrensen bland juniorer i den finska toppklubben har varit stenhård och Toni som ofta varit uppsatt som 13:e forward har haft svårt att ta en ordinarie plats. Nu är det klart att kontraktet med KalPa bryts och Toni kommer istället att spela resten av säsongen i Mora IK.

Toni beskrivs som en otroligt snabb skridskoåkare med mycket god teknik. Han står noterad för 42 juniorlandslagsmatcher och fick under förra året en rad utmärkelser i den finska juniorligan.
Han gjorde där imponerande 75 poäng på 42 matcher och vann skytteligan (33 mål), assistligan (42 assist) samt hela poängligan.

-Vi har pratat mycket med Harri Rindell som tidigare var i Mora och som nu är tränare för det finska juniorlandslaget. Vi har också pratat mycket med KalPas sportchef och både säger samma sak.
Han är otroligt ambitiös, jobbar hårt och vill verkligen uppåt i karriären. Det är en snabb spelare som gjort mycket poäng i både juniorligan men också i juniorlandslaget. Jag ser verkligen fram mot att få hit den här killen. Han kan helt klart vara ett namn för framtiden här i Mora IK, säger Moras tränare och sportchef Patric Wener.

Toni kommer att spela i tröja nr 11 och väntas debutera redan imorgon hemma mot Almtuna.

Vi hälsar Toni varmt välkommen till Mora IK!

Kommentarer