• Huvudsponsorer

Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Sön 01 Okt  (1 match)
Tor 05 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Ons 25 Okt  (1 match)
Fre 27 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Lör 04 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)

Mora tar emot Oskarshamn i Enkronasmatchen

16 februari 2017 17:45

Det är dags för ny hemmamatch inför ett förhoppningsvis fullsatt Smidjegrav Arena när IK Oskarshamn gästar under fredagskvällen.


Det är två lag med lite skilda formkurvor som möts under fredagskvällen. Mora förlorade visserligen förra matchen borta mot Pantern men hade där innan tre raka segrar. Oskarshamn i sin tur har sex raka förluster där man dock tagit en poäng i tre av dessa.

Tar vi en liten tillbakablick på Moras senaste match så blev det inte alls som man ville. Två tidigt insläppta mål, där dessutom både målen kom till när Mora spelade med en man mer på banan, gjorde uppförsbacken brant redan från början. Hemmalaget utökade till 3-0 innan Mora reducerade två gånger om i slutet av andra perioden. I tredje hade man också chanser för kvittering men pucken ville inte in i målet och istället var det Pantern som gjorde 4-2 vilket också blev slutresultatet.

- Det var inte alls den start vi ville ha. Eller egentligen fick vi ju en bra start där vi jobbade fram powerplaylägen men de pressade oss hårt. De hade gjort sju mål i boxplay innan matchen och det var faktiskt något vi pratade om innan, men ändå släppte vi in våra två första mål i powerplay för säsongen och dessutom under matchens första fem minuter. Det var givetvis en tuff start. Överlag tycker jag ändå att vi gör en ganska bra match där vi skapade mycket och var nära flera gånger att göra ytterligare mål, summerar Jeremy.

Tar vi en titt i tabellen med sju omgångar kvar så toppar Mora alltjämt serien. Ner till tvåan Karlskoga är det 11 poäng och ner till Pantern på tredje plats är det 14 poäng. Även Timrå smyger med i racet för en topp 2 placering och är en poäng bakom Pantern i nuläget.

- Vi vill spela på rätt sätt och ha bra insatser resten av säsongen. Det kommer inte att bli lätt för det är annorlunda spel i slutspelet. Du måste vara skärpt i alla detaljer så det är det vi fokuserar på nu. Vi kommer att ta de poäng vi behöver så det är jag inte orolig för utan det handlar som sagt var att förbereda oss och vara beredda när Slutspelet drar igång, säger Jeremy.

Mora och Oskarshamn har mötts tre gånger tidigare den här säsongen. Oskarshamn vann det första mötet medan Mora vunnit de två senaste. Fredagens motståndare krigar för närvarande om en topp 8 placering och är just nu fyra poäng bakom Vita Hästen som innehar den sista slutspelsplatsen.

- Det är ett desperat lag som behöver poäng så det är perfekt. Vi vill spela mot lag som ger allt för att vinna så det blir ett bra test för oss så vi kan fortsätta att förbereda oss, säger Jeremy som också är förväntansfull inför morgondagens match.
- Det ska bli roligt. Det kommer vara en härlig atmosfär för killarna. Det finns inget bättre än att komma in i en fullsatt hemmaarena som ger dig den där extra energin. Speciellt med den spelstilen vi har så hjälper det verkligen.

Hur laguppställningen kommer att formeras är ännu lite osäkert.
Christoffer Björklund är tillgänglig för spel medan Matt Bailey i skrivandets stund ännu inte är klar.

Kl 19:00 släpper vi pucken. Var på plats i god tid!