• Huvudsponsorer

Tor 05 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Ons 25 Okt  (1 match)
Fre 27 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Lör 04 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Lör 18 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)
Lör 09 Dec  (1 match)
Sön 10 Dec  (1 match)
Tor 21 Dec  (1 match)
Tis 26 Dec  (1 match)
Tor 28 Dec  (1 match)
Lör 30 Dec  (1 match)
Tis 02 Jan  (1 match)
Tor 04 Jan  (1 match)
Lör 06 Jan  (1 match)

Mora nollade Skellefteå i Strömsund

6 september 2017 21:35

I en chansrik men målfattig historia kunde till sista Mora vinna mot Skellefteå med 1-0 efter att Michael Haga avgjort i förlängning.


Mora kom till Strömsund med en hel del spelare på frånvarolistan, men det verkade inte störa laget nämnvärt. Man fick visserligen en ganska jobbig start när Keaton Ellerby åkte på en utvisning redan efter 28 sekunder. Man fick också kämpa för att freda sitt mål i det efterföljande boxplayspelet och Christian Engstrand värmdes upp rejält när Skellefteå satte upp en hård press. När Mora väl var fulltaligt och fick iväg sitt första skott på mål efter sex minuters spel tog man stundtals över spelet och hade under matchens första 20 minuter flera fina möjligheter att kunna ta ledningen. Bland annat genom Daniel Grillfors som efter en fin passning av Hilmersson fick ett kanonläge i slottet men skottet gick rakt på målvakten. Skellefteå var heller inte ofarliga även om Moraförsvaret för det mesta såg riktigt stabilt ut i den första perioden. Några mål blev det inte utan lagen gick till periodvila med 0-0 på resultattavlan.

Även den andra perioden blev en jämn tillställning och också lite öppnare. Det var mycket böljande spel fram och tillbaka och båda lagen turades om att anfall och skapa lägen. Ja chanser fanns det också ganska gott om men två riktigt bra målvakter såg till att täppa igen. Bästa chansen för Mora hade Emil Bejmo och Mathias Bromé men en passning för mycket framför mål gjorde att det tyvärr inte blev utdelning då. Mora hade ett läge i spel fem mot fyra i mellanakten men fick inte alls spelet att stämma. Bättre spel var det av Skellefteå i samma spelform och man var bara ett stolpskott från att ta ledningen i matchen. Skotten slutade 14-10 men trots detta var det fortfarande mållöst efter den andra perioden.

Lite mer tillknäppt spel blev det i den tredje perioden även om tempot fortsatt var ganska högt. Efter jämnt spel under de första 10 minuterna var det Mora som tog över spelet mer och mer. Man skapade en hel del chanser och var ytterst nära att kunna ta ledningen vid några tillfällen. Så blev det dock inte och istället var det Skellefteå som fick ett jätteläge att avgöra matchen när man fick spela fem mot fyra under matchen sista minut men Moraspelarna inklusive Christian Engstrand klarade återigen ut det hela.

Det gjorde man också i inledningen av förlängningen och när det väl blev spel tre mot tre igen var det till sist Mora som kunde avgöra matchen. Matt Bailey hittade i ett två mot ett läge över till Michael Haga som direktsköt in matchens enda mål.

Om mindre än 24 timmar är det dags för nästa match. Då väntar Luleå hemma i Jalas Arena. Observera att matchstart är kl. 18:00!