• Huvudsponsorer

Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Sön 01 Okt  (1 match)
Tor 05 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Ons 25 Okt  (1 match)
Fre 27 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Lör 04 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Lör 18 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)

Andrew Rowe: - Förväntansfull över att få komma till Mora

18 juli 2017 09:05

Den 3:e juni presenterade klubben värvningen av den amerikanska forwarden Andrew Rowe. Här berättar han själv om sina tankar inför sin första säsong i Europa.


Med sju AHL-säsonger bakom sig hamnar 29-åriga Andrew högt upp i truppens topplista när det gäller erfarenhet och rutin. Han har sju raka säsonger bakom sig i AHL och har även varvat spel i den Amerikanska hockeyligan med spel i ECHL. Att han dessutom varit lagkapten två av säsongerna i ECHL-laget South Carolina Stingsrays skvallrar lite om att det är en ledartyp som Mora värvat inför kommande säsong.

- Jag skulle nog beskriva mig som en spelare med bra skridskoåkning och som en skicklig powerforward. Har en bra blick för spelet och spelar med fart, säger Andrew själv när han blir ombedd att beskriva sig själv och fortsätter att berätta om sin hockeykarriär.

- Min hockeykarriär fram till idag har varit något av en berg och dalbana, men jag tror att det är många hockeyspelare som skulle säga samma sak. Jag spelade tre år med Michigan University för att sedan skriva på ett ingångskontrakt med Philadelphia Flyers. Kommande säsong kommer att bli min åttonde på seniornivå. Jag har spelat i en del häftiga städer och fått träffa många härliga människor under de här åren, konstaterar Andrew själv.

Vilket är ditt allra bästa minne från din karriär så här långt?
- Favoriten måste vara när jag spelade en utomhusmatch under min andra säsong som senior. Då spelade jag med Adirondack Phantoms som är farmalag till Philadelphia Flyers. Vi spelade mot Washington Capitals farmalag Hershey Bears och gick vinnande ur striden inför 45 000 åskådare på Phillies Stadium.

Den senaste säsongen tillhörde han AHL-laget Bridgeport Sound Tigers, ett lag som förövrigt även förra tränaren Jeremy Colliton representerat under sin karriär. Säsongen som sådan var också Andrews bästa poängmässigt i AHL där han stod 36 poäng på 66 matcher.
- Förra året var ett bra år och vi hade ett riktigt bra lag. Det finns inget annat än bra saker att säga om mina lagkamrater och ledarstaben i Bridgeport. Vi var förmodligen det mest hårt arbetande laget i ligan och vi var stolta över det. De dagliga träningarna var väldigt utmanande vilket tog fram det bästa hos både mig och mina lagkamrater.

Till hösten väntar en ny vardag och ett nytt kapitel i Andrews hockeykarriär. Flytt till Sverige och Mora och för första gången spel i Europa är det som kommer att ske.
- Jag är verkligen förväntansfull över att få komma till Mora. Det är som sagt mitt första år i Europa och jag har hört bra saker om folket och klubbens organisation. Jag har aldrig varit i Sverige innan så jag är förväntansfull över att se vad landet har att erbjuda. Jag vet inte så mycket om svensk hockey ännu men jag har hört mycket bra saker. Det ska bli spännande att spela på stor rink och se vilken skicklighet spelarna och ligan håller.

Varför blev det då Mora IK till kommande säsong?
- Jag valde klubben för att jag har hört mycket bra om ledarskapet och folket där. Jag har haft många bra diskussioner med flera som spelat där men även tränare som varit i Mora IK. Alla har övertygat mig om att detta var ett bra beslut. Jag har hört att Mora är en liten stad med hängivna supportrar för hockeylaget. Jag växte upp i en liten stad i Michigan så jag kan relatera till den gemenskap som ett lokalt hockeylag skapar, berättar Andrew.

Trots att han aldrig varit i Sverige och att kunskaperna om Dalarnas äldsta hockeyklubb inte är de bästa ännu så har han redan nu stora förväntningar på sitt första år på andra sidan Atlanten.
- Jag har alltid höga förväntningar på allt jag gör och det kommer vara samma sak nu. Allt jag kan säga är att vi kommer jobba stenhårt för att ge staden ännu en härlig säsong.

Fram till det är dags för avresa och lagets allmänna samling i början på augusti tränar Andrew på egen hand hemma i USA men det finns också tid för en del golf.

– Ja jag spenderar min sommar i Muskegon i Minnesota. Jag har en golfbana på andra sidan vägen där jag bor så det kommer nog bli en daglig aktivitet för mig. Jag driver också en lite barmarkscamp med träningar för barn som vill lära sig hockey, avslutar Andrew.