• Huvudsponsorer

Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Sön 01 Okt  (1 match)
Tor 05 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Ons 25 Okt  (1 match)
Fre 27 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Lör 04 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)

Mora IK är klara för SHL-kval mot Leksand

9 mars 2017 22:20

Mora vann tredje mötet mot BIK Karlskoga med 4-1 i ett kokande Smidjegrav Arena. Segern innebar att laget därmed vann finalserien med hela 3-0 i matcher.


Den första perioden var till en början jämn där det kändes som båda lagen kände lite varandra även om gästerna var lite mer desperata över att anfalla. Mora såg dock till att hålla Karlskoga längs med sargerna allt som oftast vilket gjorde att chanserna inte kändes alltför heta. Inte heller hemmalaget skapade till en början så många lägen även om man kändes betydligt giftigare när man väl kom i sina anfall. Det skulle också bli hemmalaget som tog ledningen och detta efter en spelvändning tre mot ett läge där Jacob Nilsson valde att gå eget avslut och pucken satt fint bakom gästernas målvakt. Och det skulle komma mer, mindre än minuten senare skickade nämligen Emil Aronsson in 2-0 för hemmalaget. Resultatet skulle dock inte stå sig perioden ut utan gästerna lyckades reducera via en styrning när två minuter återstod.

Bortalaget fick precis i inledningen av den andra perioden ett gyllene läge att kvittera när man fick ett friläge men Christian Engstrand stod då för en strålande räddning. Båda lagen fick senare varsitt läge i spel fem mot fyra utan att lyckas göra mål. Spelet böljade fram och tillbaka och matchen stod länge och vägde. Då fick Matias Lassen en droppassning av Emil Bejmo och klippte till direkt från blålinjen, pucken satt klockrent i nät bakom gästernas målvakt och 3-1 var ett faktum. Mora fick rejäl energi av målet samtidigt som bortalaget såg mer och mer frusterade ut. Detta ledde bland annat till att Karlskoga drog på sig två utvisningar samtidigt och hemmalaget fick chansen i spel fem mot tre i två minuter. Det hann då gå 20 sekunder innan Viktor Amnér pangade in 4-1 för hemmalaget in för ett kokande Smidjegrav Arena. Detta var också resultatet efter den andra perioden.

Den tredje perioden blev sedan en lång transportsträcka där Mora försvarade sig mot ett Karlskoga som kämpade vilt för att få nytt hopp i matchen. Det lyckades man dock inte med trots att man hade några lägen i powerplay och där man också tidigt tog ut målvakten för att satsa på en extra utespelare. Mora höll undan utan att släppa till alltför heta lägen och trots att gästerna sköt 18 skott i den sista perioden lyckades man inte överlista Christian Engstrand i målet.

I och med vinsten är nu Mora klart för direktkval till SHL där man kommer ställas mot Leksand.