Anaheims stjärnspelare Bobby Ryan klar för Mora IK

Mora har idag gjort klart med den 25 åriga forwarden Bobby Ryan, närmast från NHL-laget Anaheim Ducks. Om NHL-lockouten fortsätter kommer Bobby att ansluta till Mora IK på tisdag.

Bobby är född och uppvuxen i Cherry Hill i New Jersey, USA och gjorde sin NHL-debut säsongen 2007/2008 för Anaheim. Senaste säsongen stod han för 57 poäng (31+26) på 82 matcher och slutade trea i lagets interna poängliga. Han har totalt noterats för 259 poäng på 332 NHL-matcher och spelade så sent som i våras VM för USA där han gjorde 7 poäng på 8 matcher.

- Det är helt underbart att vi lyckas få hit ännu en världsspelare. Det är återigen p.g.a. av våra fantastiska samarbetspartners och fans som vi kan få komma att njuta av Bobby Ryan i Moratröjan. Vi följer givetvis förhandlingarna i NHL och är också medvetna om att affären spricker om NHL skulle dra igång igen, säger Moras klubbdirektör Peter Hermodsson.

- Det är en riktig världsspelare som kommer hit om NHL-lockouten fortsätter. Vi kommer ha riktigt stor nytta av honom i powerplay framförallt. Det är en riktig målskytt, en spelare med bra målsinne och som är riktigt teknisk. Det är otroligt skoj att han vill komma hit och spela för oss, säger Moras tränare Patric Wener.

Vi hälsar Bobby varmt välkommen till Mora IK!

Kommentarer