• Huvudsponsorer

Fredag Fre 27 Oktober Okt
Lördag Lör 28 Oktober Okt
Torsdag Tor 2 November Nov
Lördag Lör 4 November Nov
Tisdag Tis 14 November Nov
Torsdag Tor 16 November Nov
Lördag Lör 18 November Nov
Torsdag Tor 23 November Nov
Lördag Lör 25 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Söndag Sön 10 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Söndag Sön 28 Januari Jan

Ny bortaförlust efter mycket slarv

12 oktober 2017 21:29
shl

Mora IK åkte på en ny tung bortaförlust, när laget på torsdagskvällen mötte Örebro. Närkelaget vann komfortabelt med 4-1. -Vi fick en tuff start och blev totalt sett rejält straffade för vårt slarv, säger Moratränaren Mattias Karlin.


Mora har akut backbrist för tillfället. Långtidsskadade Joakim Lilliehöök hade nämligen inför Örebromatchen fått sällskap av både Mattias Lassen och Erland Lesund på skadelistan.

Något som gjorde att Robin Johansson fick lov att kliva ner på en backplats.

Och det blev en tuff inledning för både Robin och hans lagkamrater. Efter bara fem minuters spel hade Örebro nämligen ledningen med 2-0.

Comebackande Joakim Andersson stal pucken av Steven Seigo inne i Morazonen och kunde sedan med lite tur överlista Christian Engstrand i Morakassen, efter att 1,35 hade spelats.

Vid 2-0-målet var det Libor Hudacek som med ett hårt pass hittade fram till Marcus Weinstock, som via ett direktskott fick se pucken gå i mål fram till 2-0.

-Inledningen var helt enkelt för dålig från vår sida. Vi var för passiva och låg inte på riktigt. Att hamna i ett 0-2 underläge direkt är tufft, säger comebackande Jacob Nilsson till Cmore.

Försvarsspelet klickade oroväckande för Mora under den första halvan av perioden, där Örebro också hade två frilägen som laget dock inte kunde utnyttja.

Moras chanser var fåtaliga, även om laget märkbart spelade upp sig ju längre perioden led och fick till några långa anfall . Bästa läget hade Thomas Skogs som dock fick se pucken smita utanför.

Dalalaget fick en bra start på andra perioden och kunde i inledningen reducera till 1-2, efter att Jacob Nilsson i en snabb spelvändning hållit i pucken i anfallszon och hittat Robin Johansson med en bra passning. Med ett lågt skott överlistade Robin hemmalagets målvakt.

-Jag försökte fylla på i anfallet och fick en bra passning från Jacob. Det är lite annorlunda att kliva ner på backplats, men vi är kort om folk, säger Robin Johansson till Cmore.

Men efter en bra inledning från Moras sida var det Örebro för hela slanten. Närkingarna vann skotten med hela 19-4 i mellanperioden.

Marcus Weinstock gjorde 3-1 och Morasonen Daniel Viksten bjöd på ett elegant solomål fram till 4-1.

-Vi gick bort oss och bjöd på målen de fick. En uppryckning behövs från vår sida i den tredje perioden, säger Robin Johansson till Cmore.

Visserligen bjöd Mora på bättre takter i den sista perioden, jämfört med insatsen i den andra, men någon press från dalalagets sida fick vi aldrig se.

Örebro kunde på ett säkert sätt se till att hålla Moraspelarna utanför sig och spela av matchen utan att på något sätt vara direkt utmanade.

-Vi slarvade för mycket, och det håller inte för fem öre. Vi blir rejält straffade. Starten blev tuff och det hade varit en fördel att ha 0-0 eller en ledning efter fem minuter, säger Moratränaren Mattias Karlin till Cmore efter matchen.

Jacob Nilsson var tillbaka efter fem matchers frånvaro och gjorde det bra.

-Han kommer att bli bättre och bättre och det kommer vi att behöva. Jag tycker också att Robin Johansson gjorde en bra match på backplats.