• Huvudsponsorer

Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Sön 01 Okt  (1 match)
Tor 05 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Ons 25 Okt  (1 match)
Fre 27 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Lör 04 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)

Mora leder finalen med 2-0 i matcher efter ny seger

7 mars 2017 22:05

Laget har kopplat ett riktigt grepp om den HockeyAllsvenska finalen efter 7-3 hemma mot BIK Karlskoga i Smidjegrav Arena under tisdagskvällen.


Mora trampade gasen i botten från första nedsläpp i den andra finalmatchen och lyckades få med sig ett powerplay redan efter 37 sekunder. Spelet i numerärt överläge blev också bättre och bättre ju längre tiden gick och efter några halvchanser lyckades till sist Pierre Engvall hitta rätt med ett rappt handledskott och liksom i söndags hade Mora fått en drömöppning på matchen. Nu fortsatte man att pressa på och man skapade flera fina möjligheter men gästernas målvakt fortsatte att storspela precis som han gjorde i den senaste matchen. 2-0 skulle dock ändå komma och detta efter en intensiv press från hemmalaget. Sist på pucken var Kevin Goumas som bakom den förlängda mållinjen vallade in pucken via Karlskogamålvaktens skridsko.
Karlskoga fick sedan ett powerplay som Mora klarade ut men bara sekunder senare fick man ändå in reduceringen till 2-1 i en halvkontring för gästerna. Karlskogas glädje blev dock kortvarig, bara minuten senare hade Mora återtagit ledningen och detta genom Oskar Svanlund som påpassligt höll sig framme och vispade in pucken i öppet mål i en tilltrasslad situation. 3-1 var också ställningen efter den första perioden.

Mora fick inleda den andra perioden i spel fem mot tre utan att lyckas få utdelning i just den spelformen, men 4-1 satt ändå strax efter att den första Karlskogaspelaren kom in. Målskytt för andra gången den här kvällen var Pierre Engvall som skickade pucken högt upp på Karlskogamålvakten. Och bara minuter senare kom också 5-1 genom Matt Bailey som fick på ett rungande slagskott som målvakten inte ens hann reagera på. Kanske gick det lite för lätt i inledningen av den andra perioden för hemmalaget drog ner på tempot lite och det räckte för att ge bortalaget nytt hopp. Man gjorde nämligen både 5-2 och 5-3 inom loppet av 14 sekunder i matchminut 33. Även om Karlskoga fick energi av målet lyckades man inte skapa så mycket mot ett stabilt Moraförsvar.

Mora försvaret var också riktigt bra i den tredje perioden. Man släppte knappt till någonting mot ett bortalaget som desperat försökte med alla medel att komma tillbaka in i matchen.
Med tre minuter kvar av matchen chansade man också genom att plocka ut målvakten men det tog inte lång stund innan Emil Bejmo skickade in 6-3 i öppen målbur. Gästerna drog sedan på sig två utvisningar i ren frustration vilket ledde till 5 mot 3 spel för Mora. Det utnyttjade Viktor Amnér genom att hitta rätt med ett stenhårt slagskott fram till 7-3.
Detta blev också slutresultatet vilket innebär att Mora nu har 2-0 i matcher inför tredje finalen hemma i Smidjegrav på torsdag.