• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Söndag Sön 10 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Idag 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Söndag Sön 28 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar

Dags för back-to-backmöte med Linköping

10 januari 2018 18:00
SHL

Efter några dagars speluppehåll ska veckan avslutas med två matcher för Moras del. Motståndet är detsamma i båda matcherna i form av Linköping och man inleder på bortaplan under torsdagskvällen.


Förra veckan var poängmässigt bra för Moras del som tog sex poäng av nio möjliga. Segrar mot Luleå och Skellefteå följdes tyvärr av en uddamålsförlust mot Brynäs i en spelmässigt jämn match där man dock saknade det där lilla extra i avsluten för att kunna få med sig poäng från matchen.

-Innan vi gick in i veckan hade man nånstans varit nöjd med sex av nio poäng. Nu inledde vi ju med sex och då hade vi så klart målsättningen att ta full pott. Nu blev det inte så men som sagt var, vi får ändå vara nöjda med poängutdelningen. Spelmässigt gjorde vi också mycket som var bra. Man ska komma ihåg att det är små marginaler, som i matchen mot Brynäs hade Bailey ett jätteläge att sätta 1-0 men missar och istället gör de mål minuterna senare. Hela matchen hade förmodligen sett annorlunda ut om vi satt första, summerar tränare Mattias Karlin.

19 matcher återstår av grundserien i SHL. Tio av dessa kommer att spelas på hemmaplan och nio kommer att spelas på bortaplan. Förutsättningarna just nu är att Mora parkerar på en 12:e plats med fyra poäng tillgoda på nästjumbon Karlskrona samt fem poäng till jumbon Rögle. Tittar vi uppåt är det blott två poäng till Örebro.

  • För oss handlar det om att ta en dag i sänder. Att inte se längre än till nästa träning, nästa match osv. Vi tar det dag för dag och försöker bli bättre hela tiden. Ligger man där nere så vill man alltid ha mer poäng och vi känner väl att sett till spelet så borde vi ha tagit mer. Förhoppningsvis kan vi sno åt oss de poängen nu i sluttampen istället, säger Mattias

Torsdagens motståndare Linköping har efter en ganska trög inledning av säsongen klättrat upp till en sjunde plats. Man får också anses som ganska formstarka då man tagit poäng i fem av de sex senaste matcherna. Mora är trots detta långt ifrån slagna på förhand och har visat att man kan hota alla lag när man spelar på topp. Säsongens enda möte med Linköping för nästan två månader sedan var dessutom riktigt jämn, men där man precis som i lördags fick se sig besegrade med 1-0.

-Ja förra matchen mot dem var en sådan som kunde gått hur som helst. Där var vi nöjda med två perioder. Vi ska göra ett riktigt bra försök imorgon för att ta tre poäng och förhoppningsvis är det vi som har marginalerna på vår sida den här gången, säger Mattias som också aviserar lite små ändringar i spelet. -Det blir inga stora saker men lite detaljer har vi skruvat på, avslutar han.

När det gäller laget så kommer John Persson inte att finnas tillgänglig för spel. Däremot är Tomas Skogs tillbaka.

Glöm inte att boka biljetter till lördagens returmöte i Jalas Arena. > Biljetterna köper du här