Klara för semifinal!
Publicerad: 2024-03-27
Vi vinner den sjätte kvartsfinalen hemma mot AIK med 3-1 och vinner därmed också matchserien med 4-2. Nu väntar semifinal!

Det var precis som tidigare matcher en intensiv förstaperiod som de dryga 4 400 personerna bjöds på. Gästerna kändes något hetare under de första 10 minuterna när Mora inte riktigt fick spelet att kugga i. Waltteri Ignatjew kom här upp med några riktigt fina räddningar. Efter powerbreaket jämnade spelet ut sig och när hemmalaget fick chansen i spel fem mot fyra klippte William Pethrus till från blå och pucken styrdes på vägen och in bakom AIK-målvakten mindre än två minuter från slutet. Det var därmed 1-0 ledning efter den första perioden.

Och intensivt skulle det också bli i den andra perioden där Mora spelade riktigt bra, framförallt defensivt. De få chanser som dök upp för gästerna var när hemmalaget slarvade lite men då stod Waltteri som säkerheten själv längst bak. Framåt skapade man också en del där också Henrik Eriksson kunde utöka ledningen till 2-0 efter 4:18 genom ett fint dragskott. En hel del utvisningar blev det också i mittenakten där AIK-spelarna tappade huvudet ett flertal gånger och drog på sig flera onödiga utvisningar.

I den tredje perioden spelade Mora riktigt bra defensivt och höll AIK undan från några större målchanser. Trots detta fick man ändå in en reducering fram till 2-1 med fyra minuter kvar att spela. Det skapade rejäl nerv i matchen och med utplockad målvakt satsade gästerna allt på ett kort för att nå en kvittering. Någon sådan kom inte utan Kalle Kratz kunde fastställa slutresultatet till 3-1 i öppen målbur fem sekunder från slutet.