Ny målvakt klar för Mora IK
Publicerad: 2024-04-27
Klubben kan idag presentera den första av två målvakter kommande säsong. Från Djurgården ansluter 20-åriga Carl Lidö. – En av de mest spännande målvakterna som är på väg uppåt i systemen, säger målvaktstränare Carl Malmquist om nytillskottet.

-Mora är ett väldigt bra lag med höga ambitioner och att få utvecklas i en sådan miljö tror jag kommer ta mitt spel till nästa nivå. Jag vill etablera mig i HockeyAllsvenskan och fortsätta utvecklas både på och utanför isen. Som lag hoppas jag vi kan fortsätta fajtas i toppen, säger Carl själv.

Carl är född och uppvuxen i Tyresö där han spelade under sina ungdomsår. Större delen av sin juniortid spelade han i Linköping organisation innan han på nytt var tillbaka i Tyresö för spel i HockeyEttan. De två senaste säsongerna har han haft en fin räddningsprocent på över 93 och när han denna säsong fick chansen i Djurgården imponerade han stort. På fyra matcher samlade han ihop en räddningsprocent på 94,3. Nu går hockeyresan vidare i Mora.

-Det känns jättebra att knyta till oss Calle. Jag tycker han är en av de mest spännande målvakterna som är på väg uppåt i systemen. Han har gjort en fantastisk resa i HockeyEttan men även varit med och skaffat sig nyttig erfarenhet i HockeyAllsvenskan. Målvaktsmässigt sticker han ut med sin snabbhet och skridskotekniska egenskaper i kombination med att han besitter ett bra positionsspel, säger målvaktstränare Carl Malmquist.

Kontraktet gäller över säsongen 2025/2026

Kenny Åström