Mora åkte på tuff förlust i Umeå
Publicerad: 2024-03-01
Grundseriens tredje sista match väntade under fredagskvällen, och det var Björklöven som väntade på bortaplan. Ett effektivt Björklöven fick in två puckar i den inledande perioden, för att sedan rycka ifrån rejält i period två. Slutsiffrorna i Winpos Arena skrevs till 5-0.

Det blev en fartfylld inledning på matchen, och det tog inte långt tid innan chanserna började komma för båda lagen. Efter den böljande inledningen så var det hemmalaget som hittade en möjlighet att öppna målskyttet. Scott Pooley befann sig bakom mål och hittade en öppning på Ignatjews vänstra stolpe, och därefter så öppnade amerikanen målskyttet med ett “zorro-mål”.

Mora hade sedan en ypperlig chans att kvittera genom Chad Yetman, som var retfullt nära att sätta 1-1 med ett direktskott i powerplay. Istället kunde Scott Pooley i hemmalaget, kort därpå, öka på sin målskörd för kvällen när han satte 2-0 för Björklöven. En lovande period spelmässigt, men där man till mångt och mycket blir hårt straffade av Björklövens spetskompetens.

Uppförsbacken blev bara brantare för MIK i den andra perioden när Brandon Manning fick en retur till sig och kunde skjuta in 3-0 pucken bakom Ignatjew, som därefter blev utbytt. Inte heller den justeringen var något som hjälpte MIK när Björlöven fortsatte effektivt, samtidigt som Moras spel blev sämre och sämre. I och med detta så ökade hemmalaget på ledningen till både 4 och 5-0 innan mittperioden var över.

Den avslutande perioden blev sedan en transportsträcka för båda lagen till stor del och ställningen på resultattavlan var fortsatt 5-0 efter 60 spelade minuter.

Nästa match väntar på onsdag när det är enkronasmatch och Västerås gästar Smidjegrav. Nedsläpp klockan 19:00.