Stort tack stolta Moringar!
Publicerad: 2024-04-13
Så tog det till slut stopp. I går klockan 22.30 var säsongen över för Mora IK:s del. Det var tungt i ganska exakt fem minuter. Sedan var min enda känsla stolthet. Vilken prestation vi gjort i år!

Det var många som oroligt såg spelare efter spelare som lämnade laget från förra säsongen. Till slut kunde vi konstatera att hela 18 spelare försvunnit från förra årets trupp. Att spelare lämnar, det har vi vant oss vid, men antalet inför säsongen 23/24 var ovanligt många.

Man kan välja att uppröras, men man kan också välja att se det som ett kvitto på att Mora IK:s sätt att arbeta är bra. Mycket bra.

Vi valde att se på de spelare som vi hade kvar -vår kärntrupp. Sedan byggdes det kring den stabila grunden.

Det finns något som kallas den Röda Tråden i vårt sätt att arbeta som ledare inom klubben. Om man konsekvent arbetar tillsammans efter gemensamt satta ramar så ger det avkastning.

Att klubben har ett fantastiskt sätt att scouta spelare på vet nog de flesta vid det här laget. I veckan kom kvittot när ännu en spelare från Mora IK:s led signade för NHL och Philadelphia Flyers. Grattis Oscar Eklind! Och Grattis Mora IK.

Årets trupp är ett kvitto på ett gediget arbete från Sportchef och ledarstab. Smidjegrav har aldrig haft så många NHL-scouter på besök som i år. Och tro mig, om deras avsikt var att titta på en särskild spelare så har de inte kunnat blunda för resten av laget. Det finns gott om framtida superstars i gänget som i går avslutade säsongen med flaggan i topp.

Annars är det faktiskt avsaknaden av superstars som är Mora IK:s recept. Det finns inte plats för divor i en klubb där alla, från spelare och ledare till kontor och styrelse måste vara lagspelare. Det är bara tillsammans som vi är starka.

Årets säsong har också präglats av förändringar på ledande poster till följd av olika uppfattningar om hur Mora ska ledas och styras. Jag själv fick plötsligt posten som Vice Ordförande för klubben i mitt hjärta, en post jag nu är tillbaka på efter att ha vikarierat som klubbdirektör till dess att Patrik Andersson tog över permanent. Det viktigaste är inte vem som har vilken titel. Rätt man på rätt plats, såklart, men alla, man som kvinna ska ha hjärtat på rätt ställe och ha Mora IK som sin absoluta drivkraft. Hade vi byggt årets lag på ett gäng individualister hade det aldrig slutat med en plats i semifinalen och samma sak gäller alla som arbetar i och runt klubben.

I dag vaknar vi upp till en ny dag där vi redan har fokus på framtiden. Arbetet med att förbereda nästa års lag,  på såväl junior- som seniorsidan, har redan varit igång ett bra tag. Tillsammans med alla våra medlemmar och supportrar ska vi bygga ett ännu starkare Mora IK.

Grunden är som sagt redan lagd. Nu fortsätter vi på den inslagna vägen. Tillsammans bygger vi vidare!

Ett stort tack till alla som kom till Smidjegrav och bjöd på en stämning som ger energi som räcker mycket, mycket länge och långt!

Ett stort tack till alla som arbetar i och runt klubben -alltid med Mora IK:s bästa i tanken.

Ett stort tack till alla våra samarbetspartners som gör det möjligt för oss att satsa vidare med siktet inställt mot toppen.

Mikael Simons, Vice Ordförande Mora IK

Strand Maria