Stabil insats i Umeå ledde till tre poäng
Publicerad: 2023-11-01
Efter de senaste matchernas blandade insatser så var det nu ett riktigt imponerande MIK som säkrade tre stycken blytunga poäng med sig hem till Mora. Detta efter att ha nollat Björklöven samt satt tre puckar i mål, på bortaplan.

Hemmalaget tog tag i taktpinnen direkt inför ett fullsatt Winpos Arena och jobbade sig fram till chanser samt ett powerplay. Vad som hade potentialen att bli en mardrömsstart för MIK blev istället ett boxplay där båda uppställningarna, plus Ignatjew höll sig kalla och redde ut det numerära underläget.

Därefter visade sig även de offensiva ambitionerna för Mora när man skapade ett antal chanser ifrån flera av formationerna, under mitten av period nummer ett.

Resten av perioden böljade sedan lite mer fram och tillbaka även om Mora hade chansen att ta ledningen i powerplay, men där stämde inte mycket och inget nätrassel. Målen uteblev i perioden överhuvudtaget och båda lagen gick in i första pausvilan med ställningen 0-0.

Inledningsvis i period två så fortsatte matchbilden som det såg ut under den första periodens andra halva, alltså rätt så böljande och svängigt. Men i samband med Moras andra powerplay så vreds chansskapandet upp några snäpp för MIK, och detta övergick även in i spelet efter det numerära överläget, även om kvaliteten på chanserna kanske inte var av högsta kaliber.

Men vad som inte ser ut att vara en chans av hög kaliber kan bli mål ändå. Detta hände med cirka sju minuter kvar av den andra perioden, när Kristoffer Gunnarsson gled ned längs vänsterkanten och bestämde sig för att skicka in pucken mot mål från en tillsynes oväntad position. Skottet kom oväntat nog för att lura Melker Thelin och därefter var matchens första mål ett faktum.

Stabiliteten och tryggheten i spelet som Mora visade upp under de två första perioderna fanns även kvar i den sista perioden.

När sedan Roope Laavainen laddade upp för ännu ett skott från sin backposition då klockan tickade upp mot sju minuter spelade, så skulle pucken hitta in bakom Thelin för andra gången i matchen. Detta efter att Laavainen avlossat skottet i samband med en optimal trafik framför kassen och den sista ingrediensen blev en styrning från Henrik Eriksson som fullbordade målet.

MIK kunde sedan stå emot Björklövens slutliga forcering utan några större bekymmer och Måns Carlsson fastställde slutresultatet med en tredje puck in i hemmalagets öppna bur.

En positiv slutpunkt på de fem raka bortamatcherna som överlag har blandat och givit. Nu väntar däremot en riktigt spännande hockey-helg hemma i Mora där BIK Karlskoga står för motståndet på fredagen och Brynäs på lördagen.