Gunnarsson lämnar Mora IK
Publicerad: 2024-04-19
Fabian Gunnarsson har valt att lämna uppdraget som assisterande coach för Mora IK:s A-lag. Fabian kommer att flytta och agera assisterande coach för schweiziska SC Rapperswil-Jona Lakers kommande säsong.

Gunnarsson kom via Färjestad och Modo till Mora säsongen 2014/15. Det blev tre säsonger där han avslutade med att spela upp Mora i SHL. Efter ett år som utlånad till Norge kom han sedan tillbaka till Mora IK men nu som tränare för J18 där han sedan jobbade med det laget i tre säsonger. Tillsammans med Daniel Hermansson coachade sedan Fabian J20 under två säsonger och sedan fortsatte de två tillsammans upp till A-laget och årets säsong i Hockeyallsvenskan.

-Efter tio år som spelare och tränare i Mora IK är det med väldigt blandade känslor jag nu tagit beslutet att kliva av mitt uppdrag som assisterande coach. Mora IK är en klubb som alltid kommer ligga mig varmt om hjärtat. Sedan jag kom till klubben 2014 har jag alltid känt mig hemma och trivts i både föreningen och staden.
Jag är stolt att jag fick möjligheten att representera en sådan fin och anrik klubb, under så många år.
Jag är evigt tacksam för alla fina minnen och vänner jag fått.

Årets säsong har varit fantastisk på många sätt, med en kärntrupp av bra spelare/killar som drivit på och satt exempel sedan dag ett, med nyförvärv och yngre spelare som tagit för sig och utvecklas enormt under säsongen som gått. Staben/ledningen med Hägga, Hempa, Skogs, Kalle, Carro, Thomas, Boggen, Färna, Hasse och Mange har också varit fantastisk att arbeta tillsammans med. Detta sammantaget har gjort det kul och utvecklande att komma ner till hallen varje dag! Stort tack för allt, till spelare och stab, jag kommer sakna att jobba tillsammans med er.

Tack, till alla fans/supportrar. Jag har genom åren alltid känt mig uppskattad av er och det är jag väldigt tacksam för! Det var härligt att få uppleva Smidjegrav från sin bästa sida under årets slutspel då ni bar fram oss. Slut samman och fortsätt ge laget den supporten under kommande säsong!

Tack, till sponsorer och samarbetspartners som stöttat klubben och mig under åren.

Tack, till all personal och alla funktionärer för det stora jobb och all tid ni lägger ner.

Tack alla spelare, som jag fått förmånen att spelat med och varit tränare för.

Tack till Jeremy, Mitell och Limpan som jag lärde mig otroligt mycket av som spelare. Och tack till alla tränarkollegor jag fått förmånen att jobba med dom senaste åren.

Tack till Gnuggo, Roffe, Flingan och Ingemar för alla timmar och sena kvällar ni lägger, för att klubbens juniorer ska ha det bra! 

Sedan är det några personer som varit med mig under många år, som förtjänar en extra rad.

Andreas ” Abbe ” Olsson -Jag hade inte kunnat önska mig en bättre person och ledare, att starta upp min tränarkarriär tillsammans med! Tack för alla skratt och din lojalitet mot mig och föreningen.

Tomas Skogs -Inte en tråkig minut tillsammans med dig ! Du har alltid ställt upp oavsett vad, och är alltid att lita på. Tack för all hjälp och stöttning under åren. Och varsågod för väggar och tak på ladan!

Peter Hermodsson-En fantastisk ledare och person, som jag haft förmånen att ha som chef och numera vän. Tack för all support genom åren, tack för att du trodde på mig som spelare och tränare! 

Daniel Hermansson -Svårt att sätta ord på vad du betytt för mig. En fantastisk tränare och ännu bättre vän. Du har inspirerat och drivit mig, och jag är väldigt tacksam för allt du gjort för mig och lärt mig. Mora IK, fans och sponsorer ska vara väldigt glada att dom har dig som tränare.  Tack!

Mats Hjort- Min gamla radarpartner, du har funnits där i med och motgång! 

Tack för alla minnen och skratt. Tack för att du alltid funnits där för mig. En fantastisk vän, en vän för livet!

//Fabian Gunnarsson

Mora IK önskar Fabian all lycka med nya uppdraget i Schweiz och självklart riktar vi ett stort tack för allt han bidragit med i klubben som spelare, ledare och kollega!

Kenny Åström