Amerikan klar för Mora IK
Publicerad: 2024-05-04
Mora IK har gjort klart med den 26-årige amerikanske forwarden med den svenskklingande namnet Ture Linden.

Linden spelade förra säsongen i ECHL med Fort Wayne Komets och noterades för imponerande 60 poäng (27+33).

-Jag ser verkligen fram mot att komma till Sverige, Hockeyallsvenskan och Mora. Jag kommer i augusti tillsammans med min flickvän som också hon har rötter i Sverige.

Ja, det var just det. Ture Linden låter och ÄR ett svenskt namn.

-Min pappa heter Pontus Lindén och är från Sverige. Han flyttade till USA som 20-åring, träffande min mamma och blev kvar, berättar Ture som fått sitt namn efter sin farfars far som en gång i tiden spelade fotboll för IFK Göteborg.

Lindens styrkor är att han är en allround center med både offensiva och defensiva uppsidor. Han hans bäst procent på tekningar i hela ECHL.

-Jag har alltid drömt om att få spela som proffs i Sverige. Det jag hört om Mora är att de är en klubb som alltid är med och slått i toppen av ligan. Jag hoppas jag kan vara med och bidra till att ta klivet upp till SHL.

I USA är det Washington Capitals, hans hemstads lag, som är favoriter och speciellt då Nicklas Bäckström som både är svensk och center…

-Jag har alltid försökt spela som han, att bli en tvåvägs center med hans styrkor.

Ture ser fram mot att ansluta till sina nya lagkamrater och få komma igång med träningen.

-Jag ser verkligen fram mot att komma till klubben och Mora som stad. Min flickvän följer ju med och dessutom har jag en massa fastrar, farbröder och kusiner som väntar men mest ser jag fram mot att träffa mina nya lagkamrater.

Välkommen Ture!

Maria Strand