Mora tog två viktiga poäng hemma mot Björklöven
Publicerad: 2023-12-27
Ett näst intill fullsatt Smidjegrav fick se en underhållande och svängig match där det var Mora som till slut kunde avgå med segern efter att Chad Yetman gjort sitt andra mål i matchen och avgjort det hela i förlängningen.

Mora fick en ganska tuff start på den första perioden när Fabian Ilestedt åkte på en utvisning redan efter en minut. Själva utvisningen klarade man ut utan några större problem men det hela satte ändå tonen för den första perioden där hemmalaget inte riktigt fick spelet att stämma. När Björklöven återigen fick spela powerplay kom också 0-1. Mora växte in i matchen mer och mer och efter 16 minuters spel blev Chad Yetman serverad pucken framför mål och han gjorde inget misstag utan lyfte in kvitteringen till 1-1. Detta var också resultatet efter den första perioden.

Hemmalaget fick sedan en drömstart på den andra perioden där Henrik Eriksson kunde utnyttja ett friläge och skicka in 2-1. Härefter tog Mora över matchen till en början men utan att få in någon mer puck. Ju längre perioden gick, desto mer slarvigt uppträdde man och Björklöven bjöds på lägen efter lägen och där Ignatjew återigen visade att han är en av seriens bästa målvakt. Men till sist kunde inte heller han stå emot och 2-2 var ett faktum.

Den tredje perioden bjöd på ett rejält ställningskrig där båda lagen hade fina möjligheter att avgöra matchen. Två bra målvakter såg dock till att hålla målen borta från påhälsning och matchen gick till förlängning. Väl där var Mora det bättre laget och kunde till sist rättvist avgöra matchen genom Chad Yetman.

Nu återstår bara en match innan 2024 tar vid. Den spelas på fredag borta mot Östersund.