En poäng i toppmötet mot Björklöven
Publicerad: 2023-11-17
Det blev en jämn och målsnål tillställning när Mora och Björklöven drabbade samman under fredagskvällen. När matchen väl var över hade gästerna fått två poäng och Mora fått nöja sig med en poäng.

Det var en jämn förstaperiod där lagen turades om att skapa chanser. Mora startade dock matchen bäst och när man fick chansen i spel fem mot fyra skickade Måns Carlsson in 1-0 från nära håll. Klockan hade då hunnit ticka upp på drygt fem minuter. Mora hade sedan flera möjligheter att utöka ledningen men hade inte riktigt marginalerna på sin sida. Björklöven var knappast ofarliga men de chanser man skapade under den första perioden berodde till största delen på slarv från hemmalaget.

Den andra perioden kändes som ett enda långt ställningskrig där det var kamp om varje meter där ute. Mora var dock det bättre laget och var de som skapade mest men utan att få utdelning. Bäst möjlighet hade antagligen Ludvig Levinsson som fick helt fritt skottläge i slotten men skickade pucken utanför målburen.

I den tredje perioden fortsatte ställningskriget men ett tapp i offensiv zon för Mora skulle bli förödande. Gästerna kunde vända på spelet och kontra in 1-1. Detta var sedan resultatet efter den tredje perioden där både lagen hade chanser att avgöra men där pucken inte ville in. Närmast var Suzdalev men som inte fick upp pucken i det avgörande skottläget.

Matchen gick till förlängning och väl där kunde gästerna avgöra efter dryga minutens spel.