Mora tar in ännu en lovande spelare
Publicerad: 2024-05-07
Lagbygget fortsätter att sättas ihop och idag kan vi berätta att den 18-åriga backen Joel Olerot kommer få chansen att slå sig in i A-laget kommande säsong.

Joel kommer närmast från spel med Rögle. Ja både J20-laget och A-laget kommer vara fullt av lovande och hungriga spelare kommande säsong. Det kan vi redan nu slå fast! Nästa spelare in i klubben är den 18-åriga backen Joel Olerot som förra säsongen noterades för 13 poäng på 44 matcher i Rögles J20-lag. Han gjorde också två matcher i SHL samt var utlånad en match till HockeyEttan-laget Borås. Nu är tanken att han ska ta nästa steg i karriären och slå sig in i Mora IK:s A-lag.

-Jag har hört väldigt bra saker som Mora och deras utveckling av spelare. Därför kändes det här som ett naturligt val. Mitt mål är att utveckla mig så mycket som möjligt, både som hockeyspelare och person. Målet är att slå sig in i och ta en plats i A-laget, säger Joel själv.  

-Joel är en tvåvägsback med bra skridskoåkning, han är tuff att möta och duktig i det fysiska spelet. Det är en spelare som vi följt under en längre tid, varit bra i j20 serien och fått träna en hel del med Rögles SHL lag. Vi tror att Joel har en fin utvecklingskurva framför sig hos oss i Mora och är glada att han valt att spela här. Joel kommer starta i A-lags truppen och varva A-lagsspel med J-20 spel under säsongen, säger sportchef Andreas Hägglund.

Kontraktet gäller över säsongen 2024/2025.

Kenny Åström